AMSS upozorava vozače na poledicu i ledenu kišu

Automoto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas vozače na ledenu kišu i moguću poledicu u pojedinim delovima Srbije.

Automoto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas vozače na ledenu kišu i moguću poledicu u pojedinim delovima Srbije.

Ledena kiša trenutno pada na području Sombora i Kikinde, a prema najavama i upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim satima ima uslova za ledenu kišu i u ostalim područjima severnog Banata u Bačkoj i Sremu.

Ledene kiše može biti i u zapadnim krajevima Srbije, ali i na širem području Beograda, a AMSS upozorava da to predstavlja veliku opasnost u sabraćaju, jer je upravljanje vozilom vrlo teško, gotovo nemoguće.

Kako ističu potrebno je smanjiti brzinu vožnje, udvostručiti bezbedno rastojanje izmedju vozila i stići do prvog bezbednog mesta, parkinga, odmarališta ili benzinske pumpe i sačekati da nepogoda prodje.

Iz AMSS vozače upozoravaju i na rupe na putu kojih posle ledenih dana ima dosta.

Prohodnost puteva je dobra, kolovozi su u nižim predelima uglavnom suvi, sem u područjima gde pada ledena kiša, magla je prisutna samo na području Vranja, a saobraćaj je van većih gradova umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja.

Na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu Batrovci i Šid čeka oko 120 minuta.

Izvor: Beta