AMSS: Oprez zbog magle i moguće poledice

Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura najavljeni za danas doprineće dobroj prohodnosti na putevima, medjutim u područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti

Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura najavljeni za danas doprineće dobroj prohodnosti na putevima, medjutim u područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti treba računati i na poledicu koja je zbog niskih temperatura moguća na vlažnim deonicama, upozorava Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Magla ovog jutra usporava saobraćaj u planinskim predelima, a naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona, dodaje AMSS.

Od danas do 31. marta od 7.00 do 17.00, na Avalskom putu, izvodiće se radovi na sanaciji ulegnuća, a saobraćaj će se odvijati u oba smera, uz naizmenično propuštanje vozila.

AMSS navodi da je zbog problema na dilataciji mosta za saobraćaj je do daljnjeg zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, na deonici Novi Sad – Beograd, u petlji Batajnica, neposredno pre isključenja za Zemun (Zrenjanin, Pančevo) iz pravca Novog Sada, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci su oko 60 minuta.

Izvor: Beta