Turska nije odustali od konverzije aerodroma u Ladjevci kraj Kraljeva

NOVI PAZAR — Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgić izjavio je danas u Novom Pazaru da ta zemlja

NOVI PAZAR — Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgić izjavio je danas u Novom Pazaru da ta zemlja nije odustala od projekta konverzije vojnog aerodroma Morava u Ladjevcima kod Kraljeva u civilni, kao ni od kreditiranja rekonstrukcije puteva u Sandžaku.

„I dalje smo u kontaktu sa ministrima u Vladi Srbije, pre svih ministarkom gradjevinarstva i saobraćaja Zoranom Mihajlović, radimo na realizaciji tih projekata i verujemo da ćemo ih završiti“, kazao je Bilgić.

On je rekao da je krajem prošle godine u Srbiji boravila velika delegacija iz Turske koja je o realizaciji tih projekata razgovarala sa predstavnicima Vlade Srbije.

Projekat konverzije vojnog aerodroma Ladjevci u civilni postoji od 2003. i prema ranijim najavama Turska je spremna da u njegovo opremanje uloži 10 miliona evra.

Kada je reč o kreditiranju rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar – Sjenica i Novi Pazar – Tutin, Srbija i Turska još uvek nisu uspele da se dogovore oko kamatne stope, kao ni o tome čije će firme izvoditi radove.

„Bilo je i dalje postoji odredjeni tehnički problemi, ali sam uveren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, dodao je Bilgić.

Turski ambasador se prilikom prve posete Novom Pazaru sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave koji su ga upoznali sa  ekonomskom i političkom situacijom u gradu.

„Saradnja izmedju Turske i Srbije je sve bolja i bolja, na opšte zadovoljstvo svih, pa i gradjana Sandžaka koji je most saradnje izmedju dve zemlje“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Bilgić će sutra razgovarati i sa predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmanom Ugljaninom.

Izvor: Beta