54. Disovo proleće: Konkurs za učešće na koncertu u čast Raška Jovičića

Povodom 54. „Disovog proleća“, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i Odbor Disovog proleća raspisuju konkurs za učešće na

Povodom 54. „Disovog proleća“, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i Odbor Disovog proleća raspisuju konkurs za učešće na poetsko-muzičkoj večeri u čast Raška Jovičića, pesnika, pevača i osnivača grupe „Za jednu noć“. 

Poetsko-muzičko veče ujedno je i obeležavanje decenije od objavljivanja prve knjige poezije „Radne verzije“ i desetogodišnjice od koncerta u čast Raška Jovičića (1964-2004) održanom 22. maja 2007. godine u Domu kulture.

Ovogodišnji koncert zakazan je  za četvrtak, 18. maj tekuće godine, u Velikoj sali Doma kulture u Čačku. U muzičkom delu programa osim bivših članova grupe „Za jednu noć“ učestvovaće i specijalni gosti kao i izvođači izabrani na pomenutom Konkursu.

Na Konkurs se mogu prijaviti samostalni izvođači i muzički sastavi iz Čačka i drugih krajeva Srbije sa najmanje jednom, a najviše tri obrade pesama iz opusa Raška Jovičića i benda „Za jednu noć“.

Konkursni materijal mora biti u vidu audio ili video zapisa koji mogu biti profesionalni (iz muzičkog studija) ili amaterski sa javnog nastupa ili proba snimljeni kamerom ili drugim uređajem. Obavezno je navesti nazive pesama sa kojima se konkuriše, kao i kratku biografiju izvođača. Ukoliko bude više obrada iste pesme, biće odabrana najbolja.

Konkursni materijal treba poslati na internet adresu bibliotekacacak@gmail.com ili doneti lično na adresu Gospodar Jovanova 6, 32 000 Čačak. 

Konkurs je otvoren do 20. aprila, a ceo tekst konkursa objavljen je na zvaničnoj internet stranici Gradske biblioteke Čačak, www.cacakdis.rs. Sve dodatne informacije možete potražiti na internet adresi bibliotekacacak@gmail.com ili na telefon 032/222-098.