Glumac Milanovačkog pozorišta dobitnik nagrade “Milivojev štap”

Glumac Milanovačkog pozorišta Draško Obrenović dobitnik je nagrade “Milivojev štap”, festivala varoških pozorišta Srbije koji se ove godine

Glumac Milanovačkog pozorišta Draško Obrenović dobitnik je nagrade “Milivojev štap”, festivala varoških pozorišta Srbije koji se ove godine po 13. put organizuje u Požarevcu. Obrenović je nagradu dobio za maestralno tumačenje lika Nikole Kosa u predstavi “Doktor Šuster”, autora Dušana Kovačevića, koju je na scenu postavio Branko Knežević.

Osvojanjem ove nagrade, bard milanovačkog glumišta ušao je u najuži krug za kandidata za najprestižniju nagradu festivala “Milivojev šešir”. Odluka o pobedniku biće poznata sutra na svečanoj dodeli. I nagrada za slikovito kreiranje lika ponovo je pripala Milanovčanima. Nagradu je osvojila Marija Krsmanović za ulogu Divne, sestre Doktora Šustera. Ovim, Milanovačko pozorište nastavlja uspešan niz osvajanja nagrada na najvećim glumačkim festivalima čime dokazuje da je sa razlogom jedno od najboljih varoških teatara Srbije.