Posle pet dana završena sednica Skupšine

Posle pet radnih dana, sinoć je konačno je završena 11. sednica Skupštine grada Čačka usvajanjem svih tačaka dnevnog reda.

Posle pet radnih dana, sinoć je konačno je završena 11. sednica Skupštine grada Čačka usvajanjem svih tačaka dnevnog reda. Zasedanje je počelo u utorak, a sednicu su obeležile oštre polemike odbornika opozicije, posebno zbog amandmana podnetih na predlog o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi za 2017. godinu o čemu smo vas izveštavali prošle sedmice u vestima.

Osim ostalog, voljom vladajuće većine usvojen je Plan generalne regulacije naseljenog mesta Preljina, rešenje o pribavljanju u javnu svojinu parcele od Konjičkog kluba „Milenko Nikšić“, program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u ovoj godini, kao i uslovi i način korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Usvojena je i ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad, a data je i saglasnost o novim cenama usluga Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“. Prihvaćen je program rada Sportskog centra „Mladost“, Gradske biblioteke, ustanove „Zračak“, kao i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i drugo.