Izbori 2017: Vučić: Neće biti lako da pobedim sve kandidate

BEOGRAD — Predsednički kadnidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu neće biti lako da pobedi sve

BEOGRAD — Predsednički kadnidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu neće biti lako da pobedi sve protivkandidate na tim izborima, zakazanim za 2.april.
On je rekao da ostali predsednički kandidati pokrivaju „kompletan spektar biračkog tela u Srbiji“ i im da treba „pridodati i bele listiće“.
Vučić je za televizju Hepi ocenio i da neće biti lako da ih sve pobedi.

On je rekao da je čuo da su „dosovski kandidati održali zajednički izborni štab“ i da im je namera da ga nerviraju tako što će pominjati njegovu porodicu po medijima.

„Samo vi svoj posao radite“, rekao je Vučić, koji je i aktuelni premijer.

On je rekao da Srbije ne želi da bude članica NATO-a niti bilo kog drugog vojnog saveza, već neutralna i ekonomski jaka i politička stabilna država.

Vučić je rekao da Srbija, kao suverena država, želi da ima dobre odnose sa svima.

„Ne želimo da budemo u NATO-u, da budemo deo NATO-a… nećemo ni u jedna pakt“, rekao je Vučić, istakavši da Srbija želi da bude „ekonomski jaka i politička stabilna država“.

Vučić je ponovio i da će prosečna plata krajem marta iznositi od 395 do 400 evra a najavio je i skori završetak radova na zdravstvenim, muzejskim i turističkim objektima širom Srbije.

Prema njegovim rečima, najniža cena rada biće povećena i u javnom sektoru, a biće nastavljeni i radovi poput uredjenja više od sedamdeset fasada u Beogradu.

„To možete da radite samo kada imate zdrave finansije a nemate problema s deficitom“, rekao je Vučić.

On smatra i da srpski privrednici treba ambicioznije da izvoze i da osvajaju tržišta regiona, ali i država Evropske unije.

„Ekonomija je nešto što je najvažnija i to je naš ponos i dostignuće koje treba da širimo“, rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija, na evropskom putu, treba da nastavi s reformama i radom.

Upitan o nedavnom predlogu slovačkog premijera Robert Fico da EU izdvoji jednu od kandidatskih zemalja Zapadnog Balkana i ubrza njen ulazak u Uniju, Vučić je odgovori da nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u EU.

On je istovremeno napomenuo i da „ništa ne očekuje preko reda“, a da Srbija treba da vidi šta sama može da uradi.

Vučić je rekao i da nije tajna da svi vide Srbiju, „ili Srbiju i Crnu Goru, kao sledeće države koje će ući u EU“.

On je rekao i da zvanični Beograda očekuje žestoka diplomatska borba posle odluke kosovske skupštine da nastavak dijaloga uslovi puštanjem na slobodu Ramuša Haradinaja.

Prema njegovim rečima, da bi zaštitili srpski narod na Kosovu, mora se ponašati mnogo ozbiljnije i odgovrnije nego prilikom progona Srba iz 2004. ili proglašenja nezavisnoti Kosova u 2008. godini.

Izvor: Beta