Danas je Svetski dan prava potrošača

Danas se obeležava Svetski dan prava potrošača, koji su Ujedinjene Nacije ustanovile 1983. godine, a ove godine ključna

Danas se obeležava Svetski dan prava potrošača, koji su Ujedinjene Nacije ustanovile 1983. godine, a ove godine ključna tema je izgradnja digitalnog tržišta i jačanje poverenja potrošača u digitalni način kupovine. Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu, kaže da se više od 80 odsto reklamacija reši u korist potrošača.

Iako iz Ministarstva trgovine ocenjuju da je elektronsko tržište u Srbiji značajno napredovalo u protekloj godini, zaključak je da i potrošači moraju biti više informisani o svojim pravima i mehanizmima za njihovu zaštitu.

Tokom 2016. godine podneto je oko 16 hiljada prigovora, a potrošači se najviše žale na obuću, mobilne telefone, usluge od opšteg interesa, belu tehniku.

„Blizu 17 hiljada reklamaca govori da mi jedmo društvo u kojem potrošači prepoznaju svoja prava. U tu statistiku ne ulazi onaj broj koje potrošači šalju trgovcima, jer više od 80 odsto prijava koje potrošači upute trgovcima reše se u korist potrošača, rekao je Žarko Malinović“, sekretar Udruženja za trgovinu.

 

Izvor: N1