Saobraćajni fakultet i Lutrija Srbije potpisali sporazum o saradnji

BEOGRAD, 15. marta 2017. (Beta) – Predstavnici beogradskog Saobraćajnog fakulteta i Državna lutrije Srbije potpisali su danas sporazum

BEOGRAD, 15. marta 2017. (Beta) – Predstavnici beogradskog Saobraćajnog fakulteta i Državna lutrije Srbije potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.Sporazum je i osnov za realizaciju zajedničkih projekata u okviru kojih će studenti i profesori Fakulteta raditi na pronalaženju rešenja za efikasnije funkcionisanje Lutrije Srbije, saopšteno je posle potpisivanja.

„Saradnja s Lutrijom Srbije omogućiće studentima da na najbolji način stiču nova iskustva kroz rešavanje realnih poslovnih izazova u složenom poslovnom sistemu“, izjavio je dekan tog fakulteta Nebojša Bojović.

On je rekao da će to  studentima omogućiti „dodatni kvalitet u obrazovanju ali i mogućnost da poslovna zajednica i državne institucije brzo prepoznaju njihove kvalitete i uključe ih u svoj rad“.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Državne lutrije Srbije Nenad Lazarević je ocenio da saradnja sa  Saobraćajnim fakultetom može da donese značajne beneficije.

On je istakao i da uz razvoj informacionih tehnologija, logistika predstavlja jedan od najvažnijih segmenata lutrijskog poslovanja i da snabdevanje više od 2.500 prodajnih mesta predstavlja ozbiljan izazov.

„Siguran sam da talentovani i visoko motivisani budući inženjeri mogu lakše da vide prostor za unapredjenje pojedinih radnih procesa u Lutriji i da ponude kreativna rešenja“, rekao je  Lazarević.
On je taj stav obrazložio time što će studenti „probleme posmatrati sa strane“ i što, kako je naveo nisu opterećeni „prethodnim iskustvom i dogmama“, navodi se u saopštenju.

Inženjeri potekli sa Sabraćajnog fakulteta ostvarili su mnoge uspehe u organizaciji upravljanju, projektovanju i razvoju preduzeća i saobraćajnih sistema svih vidova u zemlji i inostranstvu.

 

Izvor: Beta