Poplavljeni optužili RTS za neobjektivno izveštavanje

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost Udruženja građana “Poplavljeni 1965 i 2014”, povodom protestnog pisma koje

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost Udruženja građana “Poplavljeni 1965 i 2014”, povodom protestnog pisma koje je to udruženje uputilo javnom servisu zbog, kako navode, neobjektivnog izveštavanja o stanju na kanalu “Parmenac-Katrga”. Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani, ukoliko ste u mogućnosti, voleli bi da objavite naše protestno pismo Rts-u koje smo poslali reporterskoj ekipi iz Čačka, jer su u Jutarnjem programu prilikom jutrošnjeg uključivanja u javnost izneli notornu neistinu i time na neobjektivan način doveli gledaoce u zabludu, a nama naneli veliku štetu u našim nastojanjima da rešimo uzroke poplave iz 2014 i 2016 godine. Namerno ili ne, ovakvo izveštavanje ne doprinosi rešavanju problema koji imamo, a šteti i bezbednosti građana, jer neočišćeni kanal i dalje predstavlja bezbedonosni problem grada Čačka. Hvala Vam unapred.

Povređeni Vašim neobjektivnim, a možda i pristrasnim izveštajem koji je jutros objavljen u Jutarnjem programu Rts-a, tražimo od Vas da javno uputite izvinjenje svim građanima koji žive pored kanala Parmenac Katrga, a naročito onima koji su u više navrata bili poplavljeni. Vaš reporter/ka je izneo/la notornu neistinu u izveštaju koji se ticao padavina i stanja reka, u kome je rečeno da je pomenuti kanal očišćen u dužini od 24 km. Svi građani koji žive duž pomenutog kanala znaju da on ne da nije očišćen, već da je deo koji ide kroz Konjeviće i Parmenac praktično nevidljiv od rastinja koji u njemu buja već godinama. Ono što je grad uradio je čišćenje obala u širini od 3 metra, a što nema veze sa koritom kanala, koje je i dalje u takvom stanju da predstavlja opasnost po građane u slučaju velikih priliva vode u njega. Još jednom da Vas zamolimo da nam javno uputite izvinjenje i da ubuduće izveštavate u skladu sa Vašim sloganom: Servis građana. Ovakvim izveštavanjem to sigurno niste.

Izvor: Udruženje Poplavljeni 1965 i 2014