Veći deo grada sutra bez struje

ČAČAK – Zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda koje izvodi Elektromreža Srbije (EMS) i zahtevanog beznaponskog stanja trafostanice Čačak

ČAČAK – Zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda koje izvodi Elektromreža Srbije (EMS) i zahtevanog beznaponskog stanja trafostanice Čačak 2, u nedelju će bez električne energije biti potrošači u Aveniji lipa (Bulevar Vuka Karadžića), na Alvadžinici, naselju oko Roda centra, Slovasa, Partizanovog magacina, starog Autoprevoza, naselju Kaluđerice, na Topalovom brdu, u Loznici, u ulicama Balkanskoj i Kneza Vase Popovića sa svim okolnim ulicama, delovi ulica Miloša Obilića, Nemanjina, Cara Lazara, Dragiše Mišovića, Kneza Miloša i Prvomajska u vremenu od 07:30 do 12:30 časova.

EMS u saradnji sa Elektroprivredom Srbije (EPS) započelo je radove na rekonstrukciji 110 kV dalekovoda od trafostanice Čačak 1, koja se nalazi u Kulinovcima do trafostanice Čačak 2, u ulici 158 (pored Doma gluvonemih).

Ukupna dužina je oko 2,5 kilometara. Trasa ovog dalekovoda prolazi kroz gusto naseljena prigradska naselja Kulinovce i Loznicu, do gradskog groblja, a odatle se, zajedno sa dalekovodom iz pravca Guče, preko kružnog puta i ulice Stefana Prvovenčanog spušta do postrojenja Čačak 2.

Planirano je da u okviru rekonstrukcije izvrši zamena postojećeg, dotrajalog i oštećenog provodnika, zamena gromobranskog užeta, kao i da se na pojedinim mestima izvrši montaža novih čelično rešetkastih stubova koji bi podigli sigurnosne visine i obezedili veću udaljenost provodnika od brojnih stambenih objekata u blizini trase.

Krajnji rok za završetak radova je 15. juna.

Izvor: EMS