Pismo čitateljke: Ko nas štiti od bahatih komšija?

Našoj redakciji obratila se sugrađanka, koja je želela da ostane anonimna, uz molbu da objavimo njeno pismo i

Našoj redakciji obratila se sugrađanka, koja je želela da ostane anonimna, uz molbu da objavimo njeno pismo i fotografije, ukazujući na problem bahatog ponašanja njenih komšija u ulicama ČPO i Braće Spasić u Čačku, uz poruku „I ovo je nasilje“. Pismo objavljujemo u celosti, kao i fotografije, koje su nam dostavljene:

 

И ОВО ЈЕ НАСИЉЕ

Снимци су направљени на раскрсници улица Чачански партизански одред и Браће Спасић.

Поједини станари околних зграда (увек исте особе) свакодневно паркирају своје аутомобиле на местима предвиђеним за пролазак пешка, иако обележених parking места има довољно.

alv1

alv2

alv3

Пешаци, мајке са децом у колицима, стари људи који се крећу otežano, lica у invalidskim колицима, деца која се играју испред зграде, групе људи …. немају куда да прођу, провлаче се између паркираних аутомобила, газе траву и уређене зелене површине, а када пада киша или снег газе по блату….

Саобраћајна полиција је неколико пута излазила na teren по пријави грађана, направили су неколико фотографија паркираних аутомобила, и ништа. То је врхунац њихове моћи. Чак ни опомену нису послали, јер да јесу, вероватно се не би увек исти власници аутомобила паркирали на недозвољеним местима.

Познато је да Саоbраћајна полиција Чачак врши разне едукације и предавања у школама о понашању у саобраћају. Чему све то, када у пракси шаљу јасну поруку: Децо, када порастете, будие бахати, не морате да поштујете правила,  законе, суграђане, особе са којима делите животни простор….. и нико вам ништа не може.