Skupštinski cirkus: Dve govornice, ukraden kabal…

Pet prekida, dve govornice, opstrukcija opozicije, koškanje sa radnicima obezbeđenja, skrivanje mikrofona i, na kraju, krađa kabla obeležili

Pet prekida, dve govornice, opstrukcija opozicije, koškanje sa radnicima obezbeđenja, skrivanje mikrofona i, na kraju, krađa kabla obeležili su 14.sednicu Skupštine grada Čačka.

Na konferenciji za novinare, održanoj tim povodom, predstavnici vladajuće većine poručili su da će se izboriti sa opozicijom, premda im nedostaje mehanizama za to, i optužili opozicione odbornike da su današnje zasedanje pretvorili u cirkus.

Današnje zasedanje okončano je, nakon konsultacija predsednika parlamenta sa šefovima odborničkih grupa, nešto posle 18h. Nastavak sednice je zakazan za sutra u 9 časova.

Sednica Skupštine grada na kojoj se raspravlja o novom poslovniku Skupštine grada počela je danas. Rat saopštenjima proteklih dana se prelio i u salu Skupštine grada pa je sednica počela u veoma oštrom tonu i uz deljenje opomena opozicionim odbornicima jer se po oceni predsedavajućeg nisu držali dnevnog reda ili su dobacivali sa mesta. Odbornik Dveri Aco Đenadić odbio je nakon oduzimanja reči da napusti govornicu pa je u salu uneta još jedna, ali ni ona nije dugo ostala slobodna.