Poginuo zamenik gradonačelnika Čačka, dr Radoš Pavlović (PROŠIRENA VEST)

Radoš Pavlović, zamenik gradonačelnika Čačka, poginuo je u saobraćajnoj nesreći, koja se oko 15 časova dogodila  kod sela

Radoš Pavlović, zamenik gradonačelnika Čačka, poginuo je u saobraćajnoj nesreći, koja se oko 15 časova dogodila  kod sela Vranići. On je sa teškim telesnim povredama oko 17 časova primljen u čačansku bolnicu, gde je na odeljenju intezivne nege premino oko 17,50.

Kako je za TV Telemark potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, do nesreće je došlo kada je Pavlović svojim automobilom prešao u suprotnu kolovznu traku i sudario se sa kamionom. Udes se, prema navodima iz tužilaštva desio u selu Vranići, a Pavlović je u trenutku nesreće bio sam u automobilu. U kamionu su bila tri lica, od kojih je jedno zadobilo lake povrede.

Portparolka Opšte bolnice u Čačku, dr Biljana Kočović, izjavila je za Telemark da je Pavlović primljen u bolnicu sa teškim telesnim povredama negde oko 17 časova. Uprkos borbi lekara, on je oko 17,50 preminuo na odeljenju intezivne nege.

radoš pavlović

prof. dr. Radoš M.Pavlović (1965-2017)

Biografija prof.dr Radoša Pavlovića

Prof. dr Radoš M. Pavlović, rođen je 23. jula 1965. godine u Čačku. Završio je Gimnaziju, nakon čega je upisao Agronomski fakultet u Čačku, školske 1985/86. godine, a diplomirao juna 1990. godine. Magistrirao je 1993. godine, a doktorsku disertaciju odbranio je 1997. godine na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Iz bogate biografije izdvajamo podatak da je samostalno ili u saradnji sa drugim istraživačima objavio preko 250 naučnih i stručnih radova i dve monografije, a koautor je i tri nove sorte paprike. Učestvovao je na velikom broju naučnih skupova u zemlji i inostranstvu, gde je bio predsednik i član programskih i organizacionih odbora, gde je održao i uvodna predavanja po pozivu.
Tokom svog naučno istraživačkog rada učestvovao je u realizaciji više naučnih projekata kod Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, gde je bio i recenzent prijavljenih naučnih i inovacionih projekata. Bio je Stalni je sudski veštak za oblast poljoprivrede.

U prethodnom periodu bio je član Stručnog veća za tehničko-tehnološke nauke i član Senata Unverziteta u Kragujevcu, zatim je obavljao dužnost prodekana za saradnju sa privredom i Šefa katedre za Ratarstvo i povrtarstvo na Agronomskom fakultetu u Čačku.

Prof. dr Radoš M. Pavlović živeo je i radio u selu Trbušanima nadomak Čačka, gde na porodičnom gazdinstvu, pored naučnih eksperimenata ima zastupljenu komercijalnu proizvodnju povrća u plastenicima i savremene voćnjake kajsija.