Stamatović: Vučić mora da stane na čelo odbrane od okupacije Srbije

Stamatović: Umesto da gura “državni dijalog” o predaji Kosova, Vučić mora da stane na čelo odbrane od okupacije

Stamatović: Umesto da gura “državni dijalog” o predaji Kosova, Vučić mora da stane na čelo odbrane od okupacije Srbije!

Čajetina, 12.7.2017 – Dok kragujevački “Fijat” stoji, vojvođanski proizvođači malina blokiraju puteve, a pitanje je dana kada će ustati i malinari Zapadne Srbije, dok nas samo 50 dana deli od početka nekontrolisane rasprodaje srpske zemlje i prirodnih resursa, Aleksandar Vučić najavljuje dalju oktroizaciju Ustava Srbije i postepeni prelazak svog samodržavlja u fazu prosvećenog apsolutizma – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, povodom Vučićeve najave da će u septembru pokrenuti “državni dijalog o Kosovu”, umesto da stane na čelo fronta za odbranu Srbije od dalje okupacije i krčmljenja državnog i nacionalnog bogatstva.

O čemu to Vučić želi da postigne “unutrašnji konsenzus o Kosovu” kada u Ustavu Republike Srbije lepo piše da je KiM neodvojivi deo Srbije? O “potrebi” promene Ustava kako bi, izdajom narodne volje, teledirigovana skupštinska većina izbacila KiM iz najvišeg pravnog akta i tako “ubrzala naše evrointegracije”?! Ili, o tome da, zarad otvaranja nekog od poglavlja u pregovorima sa EU, Srbija odustane od 641.071 hektara kosovskometohijske zemlje (ili najmanje 60 odsto od ukupnog zemljišta na Kosovu i Metohiji) koje je u vlasništvu države i građana Srbije, te Srpske pravoslavne crkve ili, možda, traži saglasnost svih društvenih subjekata da na oltar naših “evroatlantskih integracija” daruje srpsku imovinu na Kosovu vrednu 500 milijardi evra!? – pita Stamatović, zahtevajući od Vučića da hitno objasni građanima kakvu su mu to novu antisrpsku i protivustavnu podlost, pod frazom “prolalaženje jedinstvenog rešenja za kosovski problem”, smislili njegovi briselski naredbodavci. Stamatović konstatuje da se Vučić, još od formiranja svoje, navodno nacionalne i patriotske, stranke, nikada nije izjasnio šta je državni prioritet Srbije – EU, po svaku cenu, pa i po cenu odricanja od Kosova, ili očuvanje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta po cenu neulaska u EU i slične evroatlantske asocijacije?

– Da li kada, u inauguralnom govoru, naglašava “potrebu oslobađanja od mitskog pristupa o Kosovu”, Vučić govori kao bivši gorljivi ratnohuškač ili kao ucenjeni preobraćenik? Da li on to svima nama preti kada kaže da će taj “unutrašnji društveni dijalog o KiM” trajati samo tri ili, najviše, šest meseci, nakon čega će on, po običaju, na svoj način, protumačiti šta je narod hteo da kaže? I, šta je Vučić hteo da kaže kada je poturio Brnabićevu da ustvrdi kako je državni cilj Srbije “postizanje istorijskog kompromisa i pomirelja srpskog i albanskog naroda”? – pita Milan Stamatović.