Stamatović: Vučić mora da stane na čelo odbrane od okupacije Srbije

Стаматовић: Уместо да гура „државни дијалог“ о предаји Косова, Вучић мора да стане на чело одбране од окупације

Стаматовић: Уместо да гура „државни дијалог“ о предаји Косова, Вучић мора да стане на чело одбране од окупације Србије!

Чајетина, 12.7.2017 – Док крагујевачки „Фијат“ стоји, војвођански произвођачи малина блокирају путеве, а питање је дана када ће устати и малинари Западне Србије, док нас само 50 дана дели од почетка неконтролисане распродаје српске земље и природних ресурса, Александар Вучић најављује даљу октроизацију Устава Србије и постепени прелазак свог самодржавља у фазу просвећеног апсолутизма – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом Вучићеве најаве да ће у септембру покренути „државни дијалог о Косову“, уместо да стане на чело фронта за одбрану Србије од даље окупације и крчмљења државног и националног богатства.

О чему то Вучић жели да постигне „унутрашњи консензус о Косову“ када у Уставу Републике Србије лепо пише да је КиМ неодвојиви део Србије? О „потреби“ промене Устава како би, издајом народне воље, теледиригована скупштинска већина избацила КиМ из највишег правног акта и тако „убрзала наше евроинтеграције“?! Или, о томе да, зарад отварања неког од поглавља у преговорима са ЕУ, Србија одустане од 641.071 хектара косовскометохијске земље (или најмање 60 одсто од укупног земљишта на Косову и Метохији) које је у власништву државе и грађана Србије, те Српске православне цркве или, можда, тражи сагласност свих друштвених субјеката да на олтар наших „евроатлантских интеграција“ дарује српску имовину на Косову вредну 500 милијарди евра!? – пита Стаматовић, захтевајући од Вучића да хитно објасни грађанима какву су му то нову антисрпску и противуставну подлост, под фразом „пролалажење јединственог решења за косовски проблем“, смислили његови бриселски наредбодавци. Стаматовић констатује да се Вучић, још од формирања своје, наводно националне и патриотске, странке, никада није изјаснио шта је државни приоритет Србије – ЕУ, по сваку цену, па и по цену одрицања од Косова, или очување државног суверенитета и територијалног интегритета по цену неуласка у ЕУ и сличне евроатлантске асоцијације?

– Да ли када, у инаугуралном говору, наглашава „потребу ослобађања од митског приступа о Косову“, Вучић говори као бивши горљиви ратнохушкач или као уцењени преобраћеник? Да ли он то свима нама прети када каже да ће тај „унутрашњи друштвени дијалог о КиМ“ трајати само три или, највише, шест месеци, након чега ће он, по обичају, на свој начин, протумачити шта је народ хтео да каже? И, шта је Вучић хтео да каже када је потурио Брнабићеву да устврди како је државни циљ Србије „постизање историјског компромиса и помиреља српског и албанског народа“? – пита Милан Стаматовић.