Novi apeli za štednju vode

Štab za vanredne situacije opštine Lučani uputio je apel stanovnicima LUčana da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog

Štab za vanredne situacije opštine Lučani uputio je apel stanovnicima LUčana da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja reke Rzav, vodu koriste isključivo za kućne potrebe, kako ne bi došli u sitaciju da zbog zalivanja voćnjaka i bašta dođe do višečasovnih restrikcija. U narednom periodu, pri očitavanju vodomera, javno preduzeće će pratiti nenamensko trošenje vode pa će takva domaćinstva biti sankcionisana.

Takođe, na meštane opštine Lučani je apelovano da zbog izuzetno visokih temperaura izbegavaju paljenje rastinja na otvorenom prostoru kako ne bi došlo do požara velikih razmera. U suprotnom svako paljenje i izazivanje požara će biti sankcionisano u skladu sa zakonskom regulativom.

A kako je za naše vesti izjavio tehnički direktor čačanskog „Vodovoda“, Božidar Gavrilović, situacija sa vodosnabdevanjem u Čačku je nepromenjena, a zbog najavljenih visokih temeperatura već od sutra, apeluje se na racionalizaciju potrošnje.