U finalnom takmičenju Sabora trube će ukrstiti 19 orkestara

IZNENAĐENJE NA 57. SABORU: U finalnom takmičenju trube će ukrstiti 19 orkestara Na predlog žirija a uz saglasnost

IZNENAĐENJE NA 57. SABORU: U finalnom takmičenju trube će ukrstiti 19 orkestara

Na predlog žirija a uz saglasnost organizatora, na finalnom takmičenju seniorskih orkestara, trube će ukrstiti umesto najavljenih 18 čak 19 orkestara.

Večeras je na pozornici Centra za kulturu i sport opštine Lučani u Guči održano polufinalno takmičenje seniorskih orkestara za učešće na finalnom takmičenju koje je programom 57. Dragačevskog sabora trubača predviđeno za subotu, 12. avgust s početkom u 20 časova.

Na polufinalnoj večeri, učešće je uzelo tri orkestra i to: „Dragačevske trube“ iz Guče, orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i Elvisa Bajramovića iz Bojnika.

Iznenađenje za sve prisutne saboraše bila je odluka organizatora. Na predlog članova žirija a uz saglasnost organizatora doneta je odluka da se u finalnom takmičenju pojave sva tri orkestra.

Iz predtakmičarskih centara direktno učešće na finalnoj večeri obezbedilo je 17 orkestara ali usled odustajanja orkestra „Zlatne trube“ iz Knjaževca, ostalo je njih 16.

Tako će na finalnoj večeri, na glavnoj pozornici na stadionu, umesto prethodno najavljenih 18 orkestara, trube ukrstiti njih 19.