U finalnom takmičenju Sabora trube će ukrstiti 19 orkestara

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА 57. САБОРУ: У финалном такмичењу трубе ће укрстити 19 оркестара На предлог жирија а уз сагласност

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА 57. САБОРУ: У финалном такмичењу трубе ће укрстити 19 оркестара

На предлог жирија а уз сагласност организатора, на финалном такмичењу сениорских оркестара, трубе ће укрстити уместо најављених 18 чак 19 оркестара.

Вечерас је на позорници Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучи одржано полуфинално такмичење сениорских оркестара за учешће на финалном такмичењу које је програмом 57. Драгачевског сабора трубача предвиђено за суботу, 12. август с почетком у 20 часова.

На полуфиналној вечери, учешће је узело три оркестра и то: „Драгачевске трубе“ из Гуче, оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Елвиса Бајрамовића из Бојника.

Изненађење за све присутне сабораше била је одлука организатора. На предлог чланова жирија а уз сагласност организатора донета је одлука да се у финалном такмичењу појаве сва три оркестра.

Из предтакмичарских центара директно учешће на финалној вечери обезбедило је 17 оркестара али услед одустајања оркестра „Златне трубе“ из Књажевца, остало је њих 16.

Тако ће на финалној вечери, на главној позорници на стадиону, уместо претходно најављених 18 оркестара, трубе укрстити њих 19.