Počele LJiške kulturne večeri

Jednodnevnom likovnom kolonijom danas je počela tradicionalna manifestacija „Ljiške kulturne večeri“, koja će trajati do 13. jula. Večeras

Jednodnevnom likovnom kolonijom danas je počela tradicionalna manifestacija „Ljiške kulturne večeri“, koja će trajati do 13. jula. Večeras na sportskom terenu kod opštine posetioci će uživati u zabavnoj i narodnoj muzici, učestvuju Alo-alo bend, Dragan Petrović Petra (gitara i vokal), Dragan Kojić (violina), Milan Bojović (vokal), nastupiće i KUD „Luka Spasojević“.

U utorak na Trgu, na programu je muzičko-poetski kabare glumca Nebojše Milovanovića, uz podršku još tri muzičara. Sreda je rezervisana za Trubački orkestar Dejana Lazarevića iz Požege, a nastupiće i dva folklorna društva, KUD „Ljig“ i KUD „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca. Program će biti kod opštine.

Poslednjeg dana, u četvrtak povodom imendana Dečje biblioteke „Slobodan Ž. Marković“, u biblioteci biće priređeno veče Jovanke Božić, na kojem će o ovoj svestranoj ženi biti ispričana priča kroz muzičko-scenski prikaz njene knjige „Zraci“.
U petak su nova kulturna dešavanja, rok veče, na otvaranju 45. Kodisbe na Rajcu.