Saopštenje povodom glasina o prisilnom preuzimanju firmi Unipromet i Autočačak

Na sednici održanoj 06.09.2017.godine, članice P.U.Gradac 97 razmatrale su učestalo širanje neosnovanih i netačnih informacija i glasina o

Na sednici održanoj 06.09.2017.godine, članice P.U.Gradac 97 razmatrale su učestalo širanje neosnovanih i netačnih informacija i glasina o prisilnom preuzimanju pojedinih članova našeg udruženja. Zbog toga smo doneli odluku da izdamo zvanično saopštenje i da zamolimo širu javnost da iste smatra neosnovanim i neistinim.
U poslednja 3 meseca počele su da se šire dezinformacije,naravno prvo sporadično a sada već masovno da su principom prinude i ucene od strane brata Predsednika Republike Srbije i njegovih bliskih saradnika preuzete firme Unipromet i Autočačak. Takvih pritisaka, predloga ili razgovora na tu temu apsolutno nikada nije bilo ni sa kim a
pogotovu ne sa ljudima iz vrha aktuelne političke vlasti u Srbiji, koji se pominju u glasinama koje se šire u našoj javnosti. To je naravno izazvalo veliku štetu samim tim firmama na više načina. Pre svega to izaziva nepoverenje njihovih poslovnih partnera, samih zaposlenih u tim firmama a i naravno u široj javnosti.
Činjenica da su u pitanju najveće privatne firme sa najvećim obrtom na godišnjem nivou nije slučajna jer su na taj način efekti širenja neistina i najveći. Mi ne želimo da ulazimo u analizu ko je i za čiji račun to uradio ali molimo sve faktore na našoj političkoj sceni da za svoja razračunavanja više ne pokušavaju da koriste privrednike grada Čačka koji svojim aktivnostima najviše doprinose punjenju gradskog budžeta. Takodje se iskreno nadamo da će javnost nakon našeg saopštenja prestati da širi ove neosnovane glasine i da ćemo u skorijoj budućnosti imati razloga da se obratimo javnosti sa nekim dobrim vestima iz domena privrede a ne ovakvim temama.