Srednjeazijski ovčar najlepši na Međunarodnoj izložbi u Čačku

  ČAČAK — Dodelom priznanja najuspešnijima na fudbalskom terenu pored hotela „Livade“ u Preljini završena je jedna od

 

ČAČAK — Dodelom priznanja najuspešnijima na fudbalskom terenu pored hotela „Livade“ u Preljini završena je jedna od najuspešnijih kinoloških manifestacija ikada održanih u našem gradu. Među skoro 400 prijavljenih pasa iz 20 zemalja širom čitave Evrope, dominirali su izlagači iz Rusije, koji su u naš grad doveli vrhunske primerke rasa koje se retko sreću na našim prostorima. Izuzetno brojni bili su izlagači iz Italije, Velike Britanije, Ukrajine, Francuske… kao i zemalja iz okruženja.

Veliki broj posetilaca je zaista bio u prilici da uživa, s obzirom da su vremenski uslovi bili idealni za ovaj vid manifestacija. Internacionalni sudijski žiri činilo je osam inostranih i dvojica domaćih arbitara: Carlos Quinones (Kolumbija), Natalija Leonova i Dimitrij Prozorov (Rusija), Miodrag Vreteničić i Antonio Mračević (Crna Gora), Gabriel Stibel i Panče Dameski (Makedonija), Andreja Čučnik (Slovenija), Dragan Babić i Nebojša Šurbatović (Srbija).

U samoj završnici izložbe, popularnom Best in show, u konkurenciji mladih pasa pobedio je maltezer BIG BANG BABY ANGEL OF EDEN, vlasništvo Marije Sabo i Gordane Rakočević iz Novih Karlovaca. Delegat Kinološkog saveza Republike Srbije Mahmud Al Dagistani je za najlepšeg psa izabrao centralnoazijskog ovčara LAV PLANINSKI ZMAJ, vlasništvo Voina Raketića sa Rudnika.

Tako je IV Međunarodnom izložbom pasa svih rasa na najbolji način zaokružen program obeležavanja pet decenija postojanja i više nego uspešnog rada Kinološkog udruženja „Dragan Radović – Džoni“ iz Čačka.