Danas akcija „Stop medijskom mraku“

Mediji u Srbiji koji su podržali akciju „Stop medijskom mraku“ danas će u podne zamračiti svoje sajtove ili

Mediji u Srbiji koji su podržali akciju „Stop medijskom mraku“ danas će u podne zamračiti svoje sajtove ili prekinuti emitovanje programa, a umesto toga emitovaće slogan kampanje ili audio špice, dok će štampani mediji svoja izdanja obeležiti crnim znakom koji simboliše medijski mrak.


„Ovom inicijativom i akcijom skrećemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju, kao i da moramo svi zajedno da je sačuvamo“, naveli su organizatori Grupa za slobodu medija.

Gradjani koji podržavaju akciju na svojim profilima na društvenim mrežama treba da postave fotografije ili video snimke sa porukama kampanje.

Direktan povod za akciju jeste gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima taj list više nije mogao da se odupire, naveli su organizatori.

Do sada je akciju „Stop medijskom mraku“ podržalo 167 medija, medijskih i novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva, kao i nekoliko stotina pojedinaca.

 

Izvor: Beta