Preminuo Petrašin Jakovljević, generalni direktor „Metalca“

GORNJI MILANOVAC — Generalni direktor kompanije „Metalac“ Gornji Milanovac, Petrašin Jakovljević, preminuo je jutros posle kraće bolesti u

GORNJI MILANOVAC — Generalni direktor kompanije „Metalac“ Gornji Milanovac, Petrašin Jakovljević, preminuo je jutros posle kraće bolesti u 62.godini života, saopšteno je iz te kompanije.
Sahrana Petrašina Jakovljevića biće obavljena sutra, u 14 sati, na groblju u Gornjem Milanovcu.

Petrašin Jakovljević je rođen 12.02.1956. godine u selu Preseka, opština Ivanjica.

petrasinSa diplomom Mašinskog fakulteta u Beogradu, Petrašin Jakovljević je 1981. godine, u 25. godini, počeo inženjersku karijeru u „Metalcu” u Gornjem Milanovcu. Tokom 36 godina rada u kompaniji „Metalac”, Jakovljević je od glavnog inženjera tehnologije mehaničke obrade limova, preko pozicija u tehničkoj pripremi i sektoru proizvodnje, došao do funkcije generalnog direktora „Metalca“ a.d. koju je preuzeo 1. aprila 2005. godine od dugogodišnjeg prvog čoveka „Metalca”, Dragoljuba Vukadinovića, danas predsednika kompanije.
Osim posla generalnog direktora Metalca, aktivno je učestvovao u radu menadžerskih i privrednih oraganizacija i Asocijacija, na odgovornim pozicijama, među kojima su: predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo, član Skupštine i Upravnog odbora PKS, član Udruženja korporativnih direktora, predsednik Odbora metalske i elektro industrije, predsednik Kluba privrednika Gornjeg Milanovca, a bio je i član UO Srpske asocijacije menadžera. Od 2017. godine Jakovljević je bio  predsednik Parlamenta Privredne komore Raškog i Moravičkog okruga i potpredsednik Privredne komore Srbije.
Jakovljević je dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević i Zlatnika za preduzetničku kulturu u 2006. godini kao najbolji menadžer u regionu, kao i najvišeg priznanja opštine Gornji Milanovac – Zlatne plakete „Takovski ustanak”. Februara 2015. godine generalnom direktoru Metalca uručeno je priznanje „Planeta biznis”, kojim je proglašen za „Menadžera godine” od strane časopisa „Ekonometar„ i magazina „Biznis“, a 2016. dobio je Plaketu PKS za doprinos razvoju privrede i unapređenje menadžmenta.
Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.