Borko Puškić umesto Aleksandra Tanaskovića na čelu Izvršnog odbora Dveri

ČAČAK — Borko Puškić iz Prijepolja novi je predsednik Izvršnog odbora Pokreta Dveri, saopšteno je na danas održanoj

ČAČAK — Borko Puškić iz Prijepolja novi je predsednik Izvršnog odbora Pokreta Dveri, saopšteno je na danas održanoj konferenciji za novinare u Čačku. Uz Puškića, novi članovi Izvršnog odbora su Milan Jakovljević iz Opštinskog odbora u Ivanjici, i odbornica Dveri u SO Požega, Gordana Marinković Savović.

Novi predsednik IO, koji je tu dužnost preuzeo od Aleksandra Tanaskovića, šefa odborničke grupe Dveri u čačanskom parlamentu i sada novog člana Presedništva, najavljuje da će Dveri u narednom periodu biti posvećenje formiranju opštinskih i gradskih organizacija u svim lokalnim samoupravama, a cilj je i omasovljenje članstva, uz akcenat na mlade i obrazovane ljude.

Dveri u narednih par meseci planiraju donošenje Strategije za razvoj sela, a za taj resor u novom sazivu IO biće zadužen Milovan Jakovljević, predsednik opštinske organizacije Dveri iz Ivanjice. Među četiri dame u novom Predsedništvu je i Gordana Marinković Savović, odbornica Dveri iz Požege, inače jedan od organizatora građanskih protesta, koji se u tom gradu održavaju od 11.februara.

Sve promene u sastavu Predsedništva i IO Dveri potvrda su ranije najavljenih kadrovskih, programskih i organizacionih reformi unutar Pokreta, ističe prvi čovek Dveri Boško Obradović, i dodaje da je Glavni odbor pokreta potvrdio opredljenost ka pet osnovnih programskih ciljeva: borba za očuvanje Kosova, porodična politika, podrška domaćoj privredi i poljoprviredi, borba protiv kriminala i korupcije i socijalna politika.