Dejanu Kovačeviću nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju lokalne samouprave

 GORNJI MILANOVAC —  Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević dobitnik je republičkog priznanja Statueta „Kapetan Miša Anastasijević“ za

 GORNJI MILANOVAC —  Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević dobitnik je republičkog priznanja Statueta „Kapetan Miša Anastasijević“ za značajan doprinos razvoju lokalne samouprave u Srbiji. U obrazloženju se navodi da od kada se nalazi na mestu predsednika Opštine Kovačević je podjednako posvećen svim pitanjima koja su od značaja za Gornji Milanovac. Privreda je uvek bila oblast po kojoj je opština Gornji Milanovac prepoznatljiva. Sa svojim saradnicima uspeva da obezbedi najbolje uslove za razvoj preduzeća u Opštini na čiji rad i funkcionisanje je posebno ponosan.  Kao jedan od možda najvažnijih preduslova za dalji prosperitet i napredak vidi razvoj infrastrukture, pa lokalna samouprava ulaže velike napore kako bi se unapredila infrastruktura kako u gradu, tako i u okolnim selima.

 

Foto: Opština Gornji Milanovac

Foto: Opština Gornji Milanovac

U okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je podržan od strane Privredne komore Srbije, a na predlog privrednika iz Beograda, kao i medija rad predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića ocenjen je kao veoma uspešan od strane stručnog žirija. Prisutnima na dodeli nagrada i ostalim laureatima predsednik Kovačević je predstavljen kao pregalac i stvaralac  koji sa puno entuzijazma vodi prosperitetnu lokalnu samoupravu.

IMG_2156

Foto: Opština Gornji Milanovac

Nakon uručenja nagrade Kovačević se obratio okupljenim novinarima i istakao da je veoma ponosan na svoje saradnike i na Gornji Milanovac:Ovo nije samo moja nagrada, ovo je pre svega nagrada svih mojih saradnika za sve ono što smo uradili u prethodne dve godine. Siguran sam da će nam ova nagrade, podstrek ovih dobrih ljudi i lepe reči koje su nam upućene ovde u Novom Sadu, dati još više elana u razvoju lokalne samouprave Gornji Milanovac i u budućnosti. Značajno je to da smo mi za dve godine uspeli da iz jedne letargije u koju je zapao naš grad, da ga probudimo, da probudimo to privredno čudo u Gornjem Milanovcu koje nas krasi već decenijama. Sa druge strane pokazali smo da dobrim vođenjem lokalne samouprave,  sa ulaganjima koja stižu iz Vlade Republike Srbije, sa dovođenjem novih poslovnih partnera u našu opštinu uspeh zagarantovan. Trudićemo se da i u narednom periodu privučemo što više investitora, da čuvamo privredni ambijent, ali ćemo nastaviti da se bavimo i ostalim aspektima društva, kulturom, sportom i socijalnim aspektima.  Ponosam sam što sam dobitnik ove nagrade, ponosan sam  na Gornji Milanovac i ponosan sam na svoj tim koji krupnim koracima grabi napred.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Foto: Opština Gornji Milanovac

 

Nakon regionalnih izbora širom Srbije između 280 kandidata izabrano je 25 najboljih u Srbiji u 2017. godini. Pored predsednika Dejana Kovačevića za „Izbor najboljih u Srbiji“ nagrade u različitim kategorijama dobili suizmeđu ostalih i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije, kompanija NIS, Milivoje Miletić, direktor PKS, Jadranka Jovanović, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“ idrugiistaknuti stvaraoci, kompanije, brendovi,institucije i ustanove,koji se ističu rezultatima na polju privrednog i društvenog stvaralaštva u celoj Srbiji.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“dodeljuje se od 2000. godine u Srbiji i nosi ime čuvenog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19.veka.

Svečana dodela nagrada laureatima upriličena je u Matici Srpskoj, u Novom Sadu.

 

PR tekst (Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac)