Sednica Skupštine grada Čačka protekla u znaku reklamiranja poslovnika i rasprave na temu kvoruma

U Čačku je juče počela 23.sednica Skupštine grada. Otvaranje sednice proteklo je u znaku reklamiranja povrede poslovnika I

U Čačku je juče počela 23.sednica Skupštine grada. Otvaranje sednice proteklo je u znaku reklamiranja povrede poslovnika I rasprave opozicije I predsedavajućeg na temu kvoruma.
Pošto je šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković, dva puta izrazio sumnju da u sali Skupštine nema dovoljno odbornika, usledila je prozivka. Nakon toga odbornici opozicije su ušli u salU. Usledila je prepirka odbornika opozicije sa predsednikom Skupštine grada Igorom Trifunovićem i šefom odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandrom Maksimovićem, kao i primedbe u vezi povrede poslovnika. Posle dva sata rasprave, oko podneva je usvojen dnevni red sa više od 30 tačaka. Pred odbornicima su, između ostalog, izveštaji o radu Javnih ustanova, ali I predlozi Kadrovske komisije o imenovanju Miloja Vojnovića na mesto direktora Javno komunalnog preduzeća za vodovod, održavanje čistoće pijaca „Moravac“ iz Mrčajevaca, i dr Petra Domanovića na mesto direktora Javno komunalnog preduzeća za održavanje čistoće i pijaca „Komunalac“ Čačak.