Radovi na rekonstrukciji osnovne škole u Čajetini

ČAJETINA — Радови на реконструкцији основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини у пуном су јеку. С обзиром да

ČAJETINA — Радови на реконструкцији основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини у пуном су јеку. С обзиром да се ближи почетак нове школске године одвијање наставе биће отежано, али је руководство школе нашло адекватнo решењe.

Почетак нове школске године је на прагу, а радови на реконструкцији објекта основне школе у Чајетини увелико трају. Оно што брине ђаке и родитеље је како и на који начин ће се одвијати настава јер ће услови за рад са децом бити отежани. Разлога за бригу нема, каже директорка Школе Милка Васиљевић:
„Млађи разреди ће кренути у просторије средње Угоститељско туристичке школе, где ће похађати наставу у поподневној смени. Виши разреди  за почетак ће боравити у приземљу, па ће се по завршетку радова преселити у нове учионице. Неће бити кабинетске наставе, већ ће свако одељење имати своју просторију, а до завршетка радова имаће само прву смену“.

Rekonstrukcija skole2
Средства за реконструкцију школског објекта издвојила је Канцеларија за јавна улагања, која је Општини Чајетина одобрила средстав у износу од 48 милиона динара. Радови су поверени фирма „Експертуниверзал“из Београда.
„Ради се спољна фасада која задовољава термоенергетски ефекат. Изолација јке дебљине 20 cm, а у питању је камена вуна. Замениће се столарија на целом објекту. Од унутрашњих радова раде се подови, плафони, глетују се зидови, ради се електроинсталација. Предвиђена је комплетна прекривка објекта, биће стављен нов цреп на целом објекту, изузев фискултурне сале која је рађена пре две године“, додаје Васиљевићка.

Rekonstrukcija skole3
Како је дефинисано уговором радови ће трајати до краја новембра. Свесна чињенице да на градилишту није лако функционисати, директорка Школе позива ученике, наставнике и родитеље на разумевање и стрпљење, како би по завршетку радова уживали у утопљеном и савремено опремљеном школском објекту.

 

Izvor: www.zlatiborpress.rs