Sud u Požegi odbacio sve tri tužbe za uvredu predsednika opštine Milana Božića protiv Aleksandra Divovića

POŽEGA — Sud u Požegi odbacio sve tri privatne krivične tužbe za uvredu predsednika opštine Milana Božića protiv

POŽEGA — Sud u Požegi odbacio sve tri privatne krivične tužbe za uvredu predsednika opštine Milana Božića protiv Aleksandra Divovića, saopštava građansko udruženje „Inicijativa za Požegu“.

 
„Osnovni sud u Požegi danas je na glavnom pretresu, u prisustvu javnosti, po tužbama za uvredu predsednika opštine Milana Božića odbacio sve tri podnete privatne krivične tužbe protiv Aleksandra Divovića zbog nepojavljivanja tužioca Božića i njegovog pravnog punomoćnika, advokata Velisava Međedovića“. navodi se u saopštenju.
„Posle sudskog debakla u postupku po privatnoj krivičnoj tužbi predsednice SO Požega Zorice Mitrović koju je zastupao isti advokat, tužilačka strana odlučila je da elegantno izbegne još jednu sudsku blamažu nedolaskom na pretres, po cenu odbacivanja pokrenutih tužbi. Poput antičkog hvalisavca iz Ezopove basne kome su poručili „Hic Rhodus, hic salta!“, kada je trebalo da pokaže svoje atletske uspehe sa Rodosa, tako su i razmetljivi tužilac i njegov advokat kada je trebalo dođu na Rodos, tj. na sud nikom poniknuli. Od tri promptne i ne baš promišljene privatne krivične tužbe, tužilac je, posle iskustva na sudu njegove bliske saradnice, mudro procenio da je i službeni poraz od 3:0 zbog neizlaska na teren bezbolniji od potpune katastrofe.
Ako ništa, uspeli smo da predsednika opštine učinimo za nijansu mudrijim, a njegovog advokata opreznijim u izboru klijenata i optuženika. Ovakav epilog je snažna pouka da se bahatost na vlasti ne isplati i poruka svim građanima da nikad ne odustaju od borbe za svoja neotuđiva prava.“, poručuju iz Inicijative za Požegu.