Gornji Milanovac: Kovačević podelio lektire prvacima u školi na Rudniku

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je danas osnovnu školu „Arsenije Loma“ na Rudniku i tom prilikom

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je danas osnovnu školu „Arsenije Loma“ na Rudniku i tom prilikom podelio komplet lektire za učenike prvog razreda.

foto:Opština G. Milanovac

Ovom prilikom Kovačević je rekao da će lektire biti podeljene svim đacima prvacima sa teritorije opštine Gornji Milanovac:

– Uz lektiru, đaci prvaci će dobiti i Pažljivka, kako bi se uključili i na najbolji način razumeli funkcionisanje saobraćaja, kako na gradskom, tako i na seoskom području – rekao je predsednik opštine i naglasio da je opština Gornji Milanovac ove godine izdvojila preko 95 miliona dinara za finansiranje osnovnog obrazovanja, navodi se u saopštenju info. službe kabineta predsednika opštine.

foto:Opština G. Milanovac

On je podsetio da se opština aktivno uključila i da podržava mere populacione politike za koje se zalaže i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

– Opština Gornji Milanovac izdvaja značajna sredstva, negde preko 46 miliona dinara za razne subvencije i podsticaje rađanju na teritoriji naše opštine – kazao je Kovačefvić i izrazio nadu da je ovo jedna od poslednjih godina u kojoj se beleži smanjen broj prvaka na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Dragana Miletić, direktorka osnovne škole „Arsenije Loma“ na Rudniku rekla je da su školsku godinu dočekali spremno, kao i svake godine do sada.

– Uz podršku opštine Gornji Milanovac i preduzeća „Rudnik i flotacija“ prošle godine smo obnovili toalete, a ove godine zajedno smo obnovili stolariju na školi – rekla je direktorka škole. Ona se zahvalila predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću i direktoru kompanije „Rudnik i flotacija“ Darku Vukobratoviću na značajnoj donaciji što doprinosi lepšem i toplijem ambijentu za boravak učenika.

 

Tekst/foto: Informativna služba kabineta predsednika opštine