Grupa gradjana Za napredniji Čačak: Naša odbornica prešla u SNS zbog specijalizacije

ČAČAK, 19. septembra 2018. (Beta) – Opoziciona odbornička grupa gradjana “Za napredniji Čačak” u gradskoj skupštini kritikovala je

ČAČAK, 19. septembra 2018. (Beta) – Opoziciona odbornička grupa gradjana “Za napredniji Čačak” u gradskoj skupštini kritikovala je danas odbornicu te grupe Tanju Stovrag koja je svojim prisustvom na sednici obezbedila kvorum vladajućoj većini i, prema njihovoj oceni “tako postala deo vladajuće većine”.

Grupa gradjana “Za napredniji Čačak” saopštila je da je odbornica Stovrag prethodno “kolegijalno upozorena da to ne čini” ali da je ipak došla na sednicu čime je omogućila da se sednica održi, uprkos tome što nije bio dovoljan broj odbornika vladajuće većine koju čine Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partije Srbije (SPS).

Grupa gradjana je ocenila da je njihova odbornica, koja je po zanimanju lekar, prešla u SNS kako bi dobila subspecijalizaciju “mimo reda i konkursa”.

“Da sumiramo: mi smo naučili jednu bolnu lekciju kada je u pitanju vodjenje kadrovske politike i odabir kandidata za odbornike, dr Stovrag je dobila toliko željenu subspecijalizaciju, moćna i vladajuća koalicija SNS/SPS je još jednom pokazala da je džin na staklenim nogama”, navodi se u saopštenju grupe gradjana “Za napredniji Čačak”.

Ta grupa gradjana je na poslednjim lokalnim izborima osvojila šest odbrničkih mesta u Skupštini Čačka, koja ima ukupno 75 odbornika.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da se sednice skupštine u Čačku održavaju na ivici kvoruma, da očekuje dalje urušavanje odborničke grupe SNS i ocenio da čačanska vlast može pasti i pre sledećih lokalnih izbora 2020. godine.

“Obično se krupne odluke za budućnost grada izglasavaju sa 38 od ukupno 75 odbornika, što znači sa samo jednim glasom više od polovine. Mnogo je nezadovoljnih odbornika vlasti i može se očekivati dalje urušavanje odborničke grupe SNS”, rekao je Obradović novinarima.

Dveri su najveća opoziciona odbornička grupa u čačanskoj skupštini.

 

V.Bjelić/Beta