Uskoro kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice u Čačku

ČAČAK — Opšta bolnica u Čačku uskoro bi mogla da bude kompletno rekonstruisana, kroz projekat koji će finansirati

ČAČAK — Opšta bolnica u Čačku uskoro bi mogla da bude kompletno rekonstruisana, kroz projekat koji će finansirati Kancelarija za javna ulaganja. 

U ovoj godini grad Čačak je izdvojio osam miliona dinara za izradu projekta, a očekuje se da bi rekonstrukcija mogla da počne tokom sledeće godine.

Rekonstrukcija obuhvata tri faze. Prva se odnosi na poboljšanje energetske efikasnosti svih objekata, druga podrazumeva izgradnju kotlarnice na biomasu, a treća je kompletno uređenje svih objekata, od plafona do podruma. To znači i unutrašnje uređenje i nabavku potrebne opreme, kaže direktor Opšte bolnice u Čačku, dr Radoslav Milošević i dodao da ovaj postupak podrazumeva da Kancelarija za javna ulaganja finansira radove, dok lokalna samouprava snosi troškove izrade projekta.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović najavio je da je u toku priprema tendera za izbor projektanta, koji će izraditi projektno-tehničku dokumentaciju.

-Osam miliona dinara smo planirali u ovogodišnjem budžetu za izradu projekta i nadamo se da ćemo po završetku glavnog projekta sledeće godine preko Kancelarije za javna ulaganja početi sa rekonstrukcijom svih objekata Bolnice u Čačku, rekao je Trifunović.

Direktor čačanske Bolnice izrazio je nadu da će Bolnica u idućoj godini nabaviti magnetnu rezonancu.

-Magnetna rezonanca košta oko 600 000 evra. Očekujemo pomoć Ministarstva, ali ako bude bilo potrebe ići ćemo i na donacije, rekao je dr Milošević.

On je podsetio da je Ministarstvo zdravlja finansiralo obnovu porodilšta i izgradnju angio-sale, kao i da je za potrebe porodilišta nedavno doniralo opremu u vrednosti oko 10.5 miliona dinara.