U „Livadama“ održana besplatna edukativna radionica za ugostitelje

ČAČAK — Danas je u hotelu „Livade“ u Čačku održana četvrta po redu besplatna edukativna radionica na temu

ČAČAK — Danas je u hotelu „Livade“ u Čačku održana četvrta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“,u organizaciji kompanije METRO Cash & Carry Srbija iuz podršku Privredne komore Srbije. Čačak kao grad-domaćin,u ciklusu od sedambesplatnih treninga, odigrao je značajnu ulogu u pomoći privrednicima iz ugostiteljskog sektora ovog okruga kako bi još kvalitetnije upravljali sopstvenim biznisom.

Na radionici u Čačku stručnjaci iz HoReCa oblasti podelili su sa prisutnim privrednicima konkretne savete kako da unaprede svoje poslovanje i istaknu se u odnosu na konkurenciju. Prikazana su rešenja koja imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga, dok je posebna pažnja bila posvećena prikazivanju inovativnih tehnika rada u ugostiteljskoj kuhinji.

„Pored Čačka, do sad smo uspešno organizovali besplatne radionice u Nišu, Beogradu i Požarevcu, a u planu su još i Novi Sad, Subotica i Kragujevac (sa regionima). Čačak je bio odličan domaćin, što se videlo i kroz sam način na koji su animirani privrednici, a da ugostiteljstvoima snažan uticaj na razvoj lokalne privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal govori i veliko interesovanje ljudi iz ove oblasti“, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.

Kompanija METRO,kao lider na tržištu na kojem posluje, smatra da je podrškasamostalnim preduzetnicima i privrednicima iz oblasti ugostiteljstvaključni deo poslovanja kompanije u Srbiji. Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao deo svog strateškog nastojanja da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora.