Apelacioni sud dao konačnu reč: Bivša načelnica opštinske uprave u Milanovcu nezakonito smenjena

Foto: S.Marić

 

GORNJI MILANOVAC — Apelacioni sud odbacio žalbu milanovačke opštine, konačna odluka – Gorica Petrović nezakonito smenjena

U oktobru 2017. Viši sud u Čačku doneo je presudu kojom je utvrdio da je rešenje opštine Gornji Milanovac o razrešenju načelnika Opštinske uprave Gorice Petrović nezakonito. Na ovu presudu opština Gornji Milanovac uložila je žalbu Apelacionom sudu, koji je 12. septembra potvrdio presudu Višeg suda. Odluka Apelacionog suda je konačna – bivša načelnica je nezakonito smenjena, a žalba opštine odbačena kao neosnovana. Ishod sudskog postuka nekadašnja načelnica, koja je smenjena 2016, doživela je kao trijumf istine.

-Pravda je pobedila. Laži i neistine izrečene o meni, optužbe da sam nezakonito radila, pretnje zatvorom pobedila je istina. Svoj posao sam uvek radila odgovorno, profesionalno i u skladu sa zakonom. Moj i rad mojih saradnika, kao i rad tadašnjeg predsednika opštine Milisava Mirkovića ocenili su sa visokom ocenom državna revizorska institucija, brojne republičke inspekcije, zatim Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predloživši me za ličnost 2015 godine, sugrađani, a sada i pravosudni organi. Napominjem da smo kao tim radili posvećeno i odgovorno  i u interesu građana opštine, i da smo se prema novcu poreskih obveznika odnosili krajnje odgovorno i domaćinski –  istakla je ovim povodom Petrovićeva i još jednom podsetila javnost da je krivična prijava koja je podneta protiv nje od strane opštine Gornji Milanovac odbačena. Na pitanje da li će se vratiti na posao, odgovorila je:

Sigurno ću se vratiti, a kada i na koje mesto, o tome će javnost biti pravovremeno obaveštena.

Slede tužbe protiv opštine

Na pitanje šta dalje, Gorica Petrović kaže da će podneti tužbe protiv opštine Gornji Milanovac, i dodaje da će najviši državni organi biti upoznati sa njenim slučajem.

Protiv opštine Gornji Milanovac podneću tužbu za nematerijalnu štetu povodom nezakonite smene, tužbu za nematerijalnu štetu za krivičnu prijavu, kao i tužbu za materijalnu štetu. Celu dokumentaciju u vezi moje smene prosledila sam na više relevantnih adresa, počev od državnog vrha. Želim da ih upoznam kako se u Srbiji postupa sa građanima koji svoj posao obavljaju profesionalno, časno i pošteno – najavila je bivša načelnica OU.

 

I.Đ.