Apelacioni sud dao konačnu reč: Bivša načelnica opštinske uprave u Milanovcu nezakonito smenjena

Foto: S.Marić

 

GORNJI MILANOVAC — Апелациони суд одбацио жалбу милановачке општине, коначна одлука – Горица Петровић незаконито смењена

У октобру 2017. Виши суд у Чачку донео је пресуду којом је утврдио да је решење општине Горњи Милановац о разрешењу начелника Општинске управе Горице Петровић незаконито. На ову пресуду општина Горњи Милановац уложила је жалбу Апелационом суду, који је 12. септембра потврдио пресуду Вишег суда. Одлука Апелационог суда је коначна – бивша начелница је незаконито смењена, а жалба општине одбачена као неоснована. Исход судског постука некадашња начелница, која је смењена 2016, доживела је као тријумф истине.

-Правда је победила. Лажи и неистине изречене о мени, оптужбе да сам незаконито радила, претње затвором победила је истина. Свој посао сам увек радила одговорно, професионално и у складу са законом. Мој и рад мојих сарадника, као и рад тадашњег председника општине Милисава Мирковића оценили су са високом оценом државна ревизорска институција, бројне републичке инспекције, затим Министарство државне управе и локалне самоуправе предложивши ме за личност 2015 године, суграђани, а сада и правосудни органи. Напомињем да смо као тим радили посвећено и одговорно  и у интересу грађана општине, и да смо се према новцу пореских обвезника односили крајње одговорно и домаћински –  истакла је овим поводом Петровићева и још једном подсетила јавност да је кривична пријава која је поднета против ње од стране општине Горњи Милановац одбачена. На питање да ли ће се вратити на посао, одговорила је:

Сигурно ћу се вратити, а када и на које место, о томе ће јавност бити правовремено обавештена.

Следе тужбе против општине

На питање шта даље, Горица Петровић каже да ће поднети тужбе против општине Горњи Милановац, и додаје да ће највиши државни органи бити упознати са њеним случајем.

Против општине Горњи Милановац поднећу тужбу за нематеријалну штету поводом незаконите смене, тужбу за нематеријалну штету за кривичну пријаву, као и тужбу за материјалну штету. Целу документацију у вези моје смене проследила сам на више релевантних адреса, почев од државног врха. Желим да их упознам како се у Србији поступа са грађанима који свој посао обављају професионално, часно и поштено – најавила је бивша начелница ОУ.

 

И.Ђ.