SPS: Najoštrije osuđujemo sramno obmanjivanje javnosti putem flajera

ČAČAK — Zbog slučaja „flajeri“, koji je uzburkao strasti na čačanskoj političkoj sceni, oglasili su se i čačanski

ČAČAK — Zbog slučaja „flajeri“, koji je uzburkao strasti na čačanskoj političkoj sceni, oglasili su se i čačanski socijalisti. Gradska organizacija SPS-a u Čačku stala je u odbranu gradonačelnika saopštenjem za javnost, koje potpisuje Nemanja Trnavac, predsednik Gradskog odbora. Saopštenje prenosimo u celosti.

Saopštenje za javnost:

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Чачку, најоштрије осуђује срамно обмањивање јавности путем флајера који су закачени на аутомобилске брисаче и који су убачени у поштанске сандучиће наших суграђана. На овај начин непознати или пак познати  починиоци покушали су дезавуисати јавност и креирати потпуно лажну слику о раду градоначелника господина Милуна Тодоровића и коалиције која је преузела одговорност 2016. године.

            Не тако давно, опозициони актери у нашем граду, кудили су градско руководство као крајње неспособно због немогућности довођења озбиљног инвеститора у Чачак. Поред тога, вршио се невероватан притисак на породицу Илић и тадашњег градоначелника, до те мере да је такав вид атака превазишао све пристојне норме политичког деловања и јавност је доведена у једну референдумску ситуацију, која је проузроковала да се политичко деловање сведе на лични ниво и  линчовање једне породице. Да ли је овакав начин етикетирања појединца увод у сличну ситуацију? Претходно искуство нам не дозвољава да не помислимо да је тако, поготово ако сагледамо чињенице и развој нашег града који је незаустављив, а који смета онима који само воде политику популизма и давања предлога без конкретних параметара који су реални за остварење.

           Са скупштинске говорнице могли су се чути предлози да ће се гласати са обе руке ЗА, уколико власт у нашем граду отвори барем једну фабрику. Тада су многи били паметни у лицитирању предлога, а оно што је основно је земљиште и инфраструктура за индустријску зону које није била ни на видику.

           Садашње градско руководство, а на првом месту градоначеник Чачка, господин Тодоровић, за непуних годину дана урадили су готово немогуће. Дефинисана је локација индустријске зоне, обезбеђена сва неопходна инфраструктура и створени услови да бирате инвеститора који ће реализацијом свог посла вишеструко унапредити наш град, поред директног запошљавања суграђана и индиректно активирати привреду и кооперанте из нашег града, а оно што је веома важно будуће раднике школовати у нашем граду који ће након завршетка свог образовања имати могућност да стечена знања примене у пракси и да од тога обезбеде егзистенцију и да остану у Чачку. Прва фабрика која је у завршној фази изградње је Vorwerk која ће у задатом року запослити преко 1000 наших суграђана. Друга фабрика на простору локације бившег Цер-а  је компанијаWieland electric која је већ ангажовала наше суграђане и извршила обуку одређеног броја кадрова.

          Све ове инвестиције нису се могле реализовати без подршке Владе Републике Србије, републичких предузећа и институција и локалних јавних и комуналних предузећа. Социјалистичка партија Србије, Градски одбор у Чачку, у свему овоме даје свој допринос, преко својих министара у Влади РС као и преко републичких предузећа ЕПС, Србијагас и осталих појединаца који воле свој град Чачак.

         Наведено се није могло обезбедити тако што ћете седети и продавати памет, а не чинити ништа за свој град. Неко је морао добро да засуче рукаве и активира сав свој капацитет и потенцијал стицан годинама. Логично је да градоначелник, господин Тодоровић представља озбиљну претњу онима који никада ништа нису радили, а који су живели од приче и то добро наплаћивали. Увидели су да треба  обманути грађане Чачка и околине тиме што ћете извући један лапсус и приказати као да се господин Тодоровић заиста залаже за одлазак младих, а управо супротно се догодило, да се тог дана потписао уговор вредан 46 милиона динара који ће омогућити младима да се остваре у својим жељама и започну свој лични посао.

         Време и народ ће дати свој суд када за то дође време,наравно на изборима. Нама остаје да заједно уложимо сав свој труд за добро нашег Чачка, а осталима поручујемо да барем мало Чачани не буду таоци мржње која се свакодневно надвија над свима нама.

 Predsednik Gradskog odbora SPS-a, Nemanja Trnavac