Boško Obradović: Savetujem gradonačelniku da se raspita u povereništvu SNS ko je autor flajera

ČAČAK — Lider Dveri Boško Obradović negirao je u saopštenju za javnost tvrdnje da ta organizacija stoji iza

ČAČAK — Lider Dveri Boško Obradović negirao je u saopštenju za javnost tvrdnje da ta organizacija stoji iza uvredljivih letaka na račun gradonačelnika, Miluna Todorovića. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

Saopštenje za javnost:

Prosto je neverovatno da SNS – koja je četiri godine bila u najgoroj vlasti sa Novom Srbijom i verno služila interesima braće Ilića – sme bilo šta da kaže o bivšoj vlasti. Dveri nikada nisu sarađivale sa Ilićima i presudno su uticale na njihov pad sa vlasti posle 20 godina. Da, kritikovali smo Iliće, ali to nema nikakve veze sa napadom na porodicu jer je Velimir Ilić onaj koji je postavio rođenog brata za gradonačelnika koji onda postaje nosilac javne funkcije koji podleže kritici.

Zato je krajnje providan i besmislen pokušaj gradonačelnika Miluna Todorovića da izbegne odgovore na pitanja Dveri od velikog javnog interesa time što će ih proglasiti za napad na porodicu i privatnost. Niko nikada iz Dveri nije pominjao ni njegovu porodicu niti njegovu privatnost, niti ćemo to činiti ubuduće. Ali gradonačelnik kao sumnjivi investitor i da li je sve to što poslovno radi za vreme svog gradonačelničkog mandata po zakonu – mora biti tema javnog preispitivanja.

Ko je autor predmetnog flajera protiv njega – gradonačelniku savetujemo da se raspita u povereništvu SNS u Čačku, a posebno kod dvojice narodnih poslanika SNS iz našeg grada. Srpski pokret Dveri nema potrebu da bilo šta radi tajno kad godinama unazad javno kritikujemo vlast u skupštini grada i kroz razne druge vidove javnih i medijskih nastupa. Zato još jednom tražimo od gradonačelnika da odgovori na naša direktna pitanja, a ne da skreće pažnju na drugu temu i beži od odgovora i odgovornosti:

1. Da li je Čačak ostao bez bioskopa?
2. Da li je nekadašnji „Čačak film“ namerno uništen i privatizovan zbog jedne od najboljih građevinskih lokacija u Čačku?
3. Da li je do temelja srušena zgrada nekada kultnog čačanskog bioskopa „Sutjeska“ sa spomeničkom vrednošću stare gradske arhitekture?
4. Da li iza ove rušilačke investicije stoji gradonačelnik lično?
5. Da li je i na ovom primeru vidljiva „divlja gradnja“ putem koje se podiže jedan sprat više nego što predviđa urbanistički plan?
6. Da li je građevinski inspektor koji nije radio svoj posao inspekcijskog nadzora na gradonačelnikovoj građevini član SNS?

To što se čačanska javnost ustalasala nakon otkrivanja mnogih afera SNS i što se građani samoorganizuju protiv aktuelne gradske vlasti je dobra vest, ali Dveri smatraju da je stanje u našem gradu mnogo gore nego što je prikazano na predmetnom letku. I o tome nećemo prestati da govorimo javno, potpisani imenom i prezimenom. Jer raznim lokalnim političkim preletačima i Šojićima sa kupljenim diplomama koji rade na „odlivu mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije diljem Evrope i sveta“ neko mora da stane na put. Pobedili smo i skinuli sa vlasti braću Iliće – pobedićemo i skinuti sa vlasti i braću Vučiće i njihove čačanske poltrone. Građani se bude – političke promene se bliže!

Informativna služba Dveri u Čačku