Osamnaest mesnih zajednica u LJigu dobilo kontejnere

Foto: Ljig Info

LJIG — U 18 mesnih zajednica na teritoriji opštine LJig raspoređeni su kontejneri za odlaganje otpada, koje je JKP “KOmunalac” obezbedilo kroz donaciju Vlade Japana.

Japanska ambasada od 1999. godine dodeljuje donacije nerazvijenim lokalnim samoupravama, najčešće iz oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine. U februaru ove godine ambasador Japana, g. Đunići Marijama, potpisao je ugovore za 12 projekata iz oblasti osnovnih potreba stanovništva.

Javno komunalno preduzeće “Komunalac” Ljig iz Ljiga ovim putem dobilo je 81.425 € za projekat opremanja ovog preduzeća u vidu vozila za prevoz komunalnog otpada (mali kamion smećar- zapremine 8-10 m3) i 68 kontejnera (zapremine 1.1 m3) koji su prethodnih dana raspoređeni po ruralnim sredinama (odnosno 19 mesnih zajednica koje do sada nisu bile obuhvaćene organizovanom šemom sakupljanja otpada) i time je prema proceni pokriveno blizu 70% teritorije Ljiške opštine, što govori o ogromnom značaju ove donacije kako za JKP tako i za celokupnu opštinu Ljig.

-Ovom prilikom se izuzetno zahvaljujem Japanskoj ambasdi na humanosti koju je izrazila prema nama i koja je prepoznala ogroman značaj ove donacije za nas.-istakao je Gradimir Filipović, direktor JKP ”Komunalac” Ljig.