Predsednik OO SPS-a u Milanovcu podržava zaduživanje opštine

Iako je u petak procenio da se odnos snaga kroz rejting kod građanstva menja u korist SPS-a i

Iako je u petak procenio da se odnos snaga kroz rejting kod građanstva menja u korist SPS-a i da, osim ostalog, SNS kao nosilac vlasti u lokalnoj samoupravi ne radi skoro ništa po pitanju obnavljanja putne infrastrukture, u izjavi  za Takovske novine u utorak, iznosi samo reči pohvale i podrške Dejanu Kovačeviću. Predsednik OO SPS-a u Milanovcu, Jovica Carević podržava kreditno zaduženje opštine predviđeno nacrtom budžeta za iduću godinu, prenose Takovske novine. „Ima i onih koji se ne slažu sa zaduživanjem, međutim naša je opština, kada je reč o finansijama, stabilna i ovaj kredit će biti na dobrobit svih građana,“ izjavio je Carević.
„Dogodilo se nešto čega nije bilo poslednjih godina, od smrti Dražimira Marušića, koji je u opštinskim programima imao zaduženja kod banaka kako bi se uradile neke kapitalne investicije. Sve su one bile urađene, a rate vraćene na vreme. Sada su to ponovili i mi želimo da se zahvalimo predsedniku opštine Dejanu Кovačeviću koji je doneo odluku o zaduženju u iznosu od 300 miliona dinara, kako bi se između ostalog uradile sve ulice u gradu u 2019. godini. To je vrlo hrabra odluka neophodna za opštinu, jer su sugrađani zaslužili da imaju sanirane ulice, a ne dagaze po rupama, tako da socijalisti i naša odbornička grupa maksimalno podržavaju ovu odluku predsednika opštine.”
„Na sastanku sa našim koalicionim partnerom – Srpskom naprednom strankom, dogovorili smo se da i u narednom periodu budemo u koaliciji, te da ćemo svakodnevno jačati naše odnose, a nesuglasice rešavati na nivou predsednika opštine i predsednika OO SPS-a. Naša koalicija je u ovoj godini dobro funkcionisala, a nadamo se da ćemo zajedno u narednoj imati još bolje odnose i rezultate.”
Jovica Carević se zahvalio i svim delegatima koji su nedavno prisustvovali konferenciji odbora, kada su sve odluke donete jednoglasno i podržana kandidatura Ivice Dačića za predsednika Socijalističke partije Sbije. „Iako su pojedinci pokušali da prikažu da nije bilo kvoruma, skoro sve mesne organizacije su bile prisutne na konferenciji, a sala prepuna,“ podsetio je prvi čovek Milanovački socijalista. Carević je nakon desete konferencije opštinske organizacije SPS-a u petak za Telemark izjavio da SPS-u u
Milanovcu retjing raste, a SNS-u opada.
„E, sad na njima (SNS-u) je da vide šta je razlog svega toga. Mi pomažemo odluke da se sprovedu na skupštini, ali mi ne učestvujemo u predlozima za te bitne kapitalne investicije koje SNS radi. Kao koalicioni partneri mi ih pošteno podržavamo i nikada nikog nećemo prevariti, ali mi ćemo izaći sa programom za koji smatramo da je bolji u svim segmentima. Gde su dobro radili mi ćemo podržati, a gde nisu, naši predlozi su bolji. Carević je uveren da će postići dobar izborni rezultat zbog odluke stranke da se ponovo okrene principima koje je ustanovio nekadašnji lider Dražimir Marušić ali i na osnovu neubedljivih rezultata SNS. Ističe da je mesnim zajednicama oduzeto mnogo u ingerencijama da odlučuju o svojim sredinama, dok su putevi skuplji nego dok se njima bavilo Preduzeće za puteve na čijem je čelu Carević bio.
– Vidim da je tu veliko nezadovoljstvo iako se ide 1:3. Cena asfalta je kada smo mi bili iznosila izmedju 700 i 900 dinara, a kod njih je sada 2.000 dinara kvadrat. Tako da to 1:3 ispada skuplje nego kada je kod nas bilo 1:2, i mi smo radili od 35 do 40 kilometara, a oni evo rade nekih pet, šest, sedam kilometara. Prve godine su radili 22, a sada nisu radili ništa. – kazao je prethodno Carević. SPS i većinski SNS u Milanovcu su na vlasti kao koalicija od aprila 2017. godine. Pre toga, SPS je bio u opoziciji godinu dana dok nije došlo do razlaza između dotadašnjih koalicionih partnera, SNS-a i Nove Srbije.