Nebojša Stefanović spreman da ponudi ostavku zbog incidenata na izborima u Lučanima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je spreman

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima jer je osetio „jedan deo odgovornosti i nemoći“ da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.
„Kad sam video to ponižavanje policije, a svestan sam da ne možete uvek da reagujete striktno po procedurama, tada sam to rekao predsedniku Srbije, makar kao čin podrške kolegama. Kad vidite da upadaju unutra i kad gledam ljude koji se osećaju nemoćno jer hoće da budu normalni, onda nemam pravo da ćutim“, kazao je ministar. Navodeći da policija uvek ima izbor u zakonskim okvirima da li da reaguje oštro ili ne, Stefanović je rekao da je na njegovu sreću, policija u Lučanima izabrala da reaguje „veoma blago“. Ministar je izjavio i da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu, a u cilju smirivanja situacije.