Todorović: Nemam problem sa protestima u Čačku, sve dok su mirni, ali osuđujem nasilje nad ženama!

ČAČAK — „Demokratsko pravo svakoga je da  mirno, dostojanstveno izrazi svoju političku i bilo koju drugu volju. Lično

ČAČAK — „Demokratsko pravo svakoga je da  mirno, dostojanstveno izrazi svoju političku i bilo koju drugu volju. Lično nemam ništa protiv toga sve dok se protestne šetnje u Čačku budu održavale bez incidenata“, izjavio je danas gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, komentarišući protest „Jedan od pet miliona“, koji je prošlog petka prvi put održan u gradu na Moravi, kao i najave novog protestnog  okupljanja 25.januara. Gradonačelnik je iskoristio priliku i da najoštrije osudi i konstatne napade na žene, od koga god da dolaze.

„U ovom slučaju to dolazi od jednog lidera Saveza za Srbiju i žao mi je što to nije osudio skoro niko iz novinarskih udruženja u našem regionu. Čačak ima i zamenicu gradonačelnika, i pomoćnicu gradonačelnika, mnogo direktorki ustanova, javnih preduzeća, škola i sve one svoj posao obavljaju odlično. Najoštrije osuđujem vandalske ispade na račun žena. Mislim da to ne sme da se dešava u normalnoj i pristojnoj demokratskoj Srbiji i zaista osuđujem  svako nasilje, posebno nasilje nad ženama. Čačak ima i zamenicu gradonačelnika, i pomoćnicu gradonačelnika, mnogo direktorki ustanova, javnih preduzeća, škola i sve one svoj posao obavljaju odlično”, poručio je gradonačelnik.

On je istakao i da se nada će protestne šetnje u Čačku proticati bez incidenata. Dodao je i da smatra da proteste “ne određuje” broj učesnika, već njihov kvalitet i sadržina, kao i to ko ih podržava.

PROTEST