Kadeti Crvene zvezde pobedili vršnjake iz Mladosti

Kadeti Mladosti su bili nadomak velikog iznenađenja u utakmici 14.kola Triglav lige Srbije. Crvena zvezda je posle velike

Kadeti Mladosti su bili nadomak velikog iznenađenja u utakmici 14.kola Triglav lige Srbije. Crvena zvezda je posle velike borbe slavila u hali kraj Morave rezultatom 55:60. Oko 200 gledalaca je posmatralo neizvesnu i borbenu utakmicu u kojoj je na kraju presudio kvalitet gostiju iz Beograda. Ekipa Aleksandra Bjelića se sjajno oduprla jednom od najkvalitetnijih timova u Srbiji.

„Mladost igra ozbiljnu košarku, igraju odlično i vrlo čvrsto, vrlo agresivno i veoma je lepo biti ovde u Čačku i učestvovati u ovakvim utakmicama, u ovakvoj atmosferi. Apsolutno mi je poznato da je Čačak grad košarke i uvek je lepo doći ovde. Mladosti želim u nastavku još bolje igre, oni će sigurno biti među 8 timova, ali biće i težak zalogaj u četvrtfinalu bilo kojem timu“ izjavio je trener kadeta KK Crvena zvezda, Slobodan Klipa.

„Ova utakmica je baš bila dobra, bila je lepa atmosfera, teška utakmica pogotovu u gostima, ali mi smo bili puni energije, adrenalina i uspeli smo da pobedimo ovu utakmicu. Želim da čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri“ rekao je kadet košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nikola Šaranović.

Dugo su kadeti Mladosti imali prednost, ali kako se utakmica bližila kraju, gosti su preuzeli vođstvo pretvorivši ga u trinaestu prvenstvenu pobedu. Posmatrajući statističke podatke, jasno se može videti da je čak 20 izgubljenih lopti domaćih igrača možda bio parameter koji je odlučio pobednika. Ostaje žal za pobedom koja nikako ne bi bila nezaslužena, ali i činjenica da kadeti Mladosti bodove vredne plasmana na finalni turnir moraju potražiti u duelima sa ravnopravnim rivalima.

„Pokazali su da su bolji tim, pobedili su nas dva puta, samo što smo mi u ovoj utakmici pokazali karakter, falio je neki ubačeni šut, penali i ziceri, ali idemo dalje. Mislim da se nismo obrukali i da smo pokazali da smo tim ali ostaje žal za pobedom. Pre svega želim da čestitam i da se zahvalim publici što je došla u velikom broju da nas podrži, mislim da bi drugačija bila utakmica da nije bilo njih“ rekao je nakon utakmice Vuk Obradović, kadet KK Mladost

„Uspeli smo da pariramo Zvezdi u skoku , u osvojenim loptama, ključ je i poraza svakako broj izgubljenih lopti, 20. Sa tom dekoncentracijom u napadu i u tim greškama, mislim da ni slabije ekipe ne mogu da se pobede a ne Zvezda i praktično tu leži ključ, da smo u tim momentima kada se utakmica lomila, napravili dve, tri kardinalne greške i omogućili Zvezdi da ode na 5,6 poena prednosti i tako uđe u mirnu završnicu“, sumirao je trener kadeta KK Mladost Aleksandar Bjelić.

Uprkos porazu Mladost sa sedam ostvarenih pobeda zauzima odlično peto mesto. U narednom kolu Mladost gostuje u Leskovcu gde se nadaju da će pobedom da zadrže šansu za plasman među 8 najboljih ekipa u Srbiji.