Počelo prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu za prijemni na FTN u Čačku

ČAČAK –Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačka počelo je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni

ČAČAK –Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačka počelo je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni ispit koji prethodi upisu u prvu godinu studija u školskoj 2019./2020. godini. Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem elektronskog obrasca na sajtu FTN (ftn.kg.ac.rs) i trajaće do 7.marta 2019.god. 

Kandidati se po slobodnom izboru opredeljuju za pohađanje nastave iz jednog od šest predmeta

(matematike,osnova elektrotehnike,fizike,informatike,organizacije i osnova preduzetništva),koji su ponuđeni za  studijski program na koji žele da konkurišu. Budući studenti biraju jedan od četvorogodišnjih studijskih programa osnovnih akademskih studija: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika,  Informacione tehnologije, Inženjerski menadžment i Preduzetnički menadžment ili petogodišnji studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika.

17 03 PRIPREMNA NASTAVA NA FTN-U.avi.Still001

Pripremna nastava će se održavati subotom  i realizovaće je nastavnici i asistenti FTN. Ovo je 11.generacija maturanata kojima je omogućena besplatna pripremna nastava na FTN u Čačku i do sada je pohađalo oko 3.300 kandidata iz više gradova. Dosadašnje iskustvo pokazuje da su na prijemnom ispitu bolju uspešnost pokazali polaznici ovog programa,a cilj FTN je da se pored omogućenog sticanja znanja,kandidatima olakša pristup prijemnom ispitu podsticanjem samopouzdanja i eliminacije treme pred važan događaj kao što je upis na fakultet.