Besplatna škola klizanja u Čačku od 1. do 7. februara

Sutra je, na radost školaraca, poslednji dan prvog polugodišta. U Sportskom centru „Mladost“ se za slobodne zimske dane

Sutra je, na radost školaraca, poslednji dan prvog polugodišta. U Sportskom centru „Mladost“ se za slobodne zimske dane organizuje besplatna škola klizanja. 

Zimskim čarolijama najviše se raduju najmlađi, a kada dođe i raspust, sneg, grudvanje i sankanje su najbolji način da deca zaborave na školske obaveze. Za one koji su odlučili da 17 dana odmora provedu u Čačku, klizalište u okviru Sportskog centra „Mladost“ je otvoreno svakoga dana.

Trinaest uspešnih sezona klizališta govore da Čačani, posebno oni najmlađi, uživaju u čarima na ledu, što je bio dovoljan razlog da iz Sportskog centra unesu i novine. Za one koji ne znaju da klizaju a žele, ili još uvek nisu usavršili tehniku, od 1.do 7. februara organizuje se besplatna škola klizanja.

„Odlučili smo da ove godine to bude besplatno. Cilj je da okupimo što više mališana koji prvi put staju na klizaljke. Naravno i za starije postoji mogućnost, ukoliko žele, da se prijave. Školu klizanja organizujemo u saradnji sa Školicom sporta „Kasper“ gde će profesori fizičkog vaspitanja potpuno besplatno držati časove klizanja“, izjavio je direktor Sportskog centra „Mladost“, Miloš Stevanić.

Klizalište Sportskog centra „Mladost“ svakako je jedan od najomiljenjih zimskih sadržaja u našem gradu.Tokom prvog dela raspusta, klizalište je u svim terminima bilo puno posetilaca svih generacija. Čačanski školarci se raspuštaju poslednjeg dana januara, a dan kasnije će po prvi put startovati besplatna škola klizanja. Svakoga dana u vremenu od 11 do 11:45  profesori fizičkog vaspitanja učitiće polaznike osnovnim tehnikama klizanja.

Pored besplatne škole klizanja, u Sportskom centru su pripremili i igre na ledu koje će da se održe 6.februara, a gde učešće mogu da uzmu svi koji to žele. Klizališna sezona će trajati do 18.februara u terminima od 12, 14, 16 i 18 časova.