Dodeljene nagrade najboljim požeškim studentima

POŽEGA — Šezdeset troje studenata iz Požege, sa najnižom prosečnom ocenom 8.50, dobili su nagrade u iznosu od

POŽEGA — Šezdeset troje studenata iz Požege, sa najnižom prosečnom ocenom 8.50, dobili su nagrade u iznosu od 23.500 dinara, koje Opština tradicionalno dodeljuje najboljim akademcima i diplomcima svake godine oko Savindana. Za nagrade najboljim studentima iz opštinskog budžeta ove godine ukupno je izdvojeno 1.500.000 dinara.

-Ovaj novac nam pokriva troškove u Domu ili u stanu za neko vreme, a svaka nagrada je podstrek da još više radimo i ostvarujemo veće uspehe, kaže Sofija Negrojević, studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu, koja ističe i da bi volela da se po završetku studija vrati u Požegu. Ukoliko bih dobila posao ovde, rado bih se vratila, jer volim svoj grad i smatram da je vrlo lep za život. Mislim da mladi ljudi ne bi trebalo da idu ni iz Srbije, ali videćemo kakvi su uslovi da tako i bude, poručuje Sofija.

Obraćajući se nagrađenim studentima, predsednik Opštine, Milan Božić, izjavio je da su nagrade samo mali znak pažnje lokalne samouprave, kojim ona potvrđuje da ima u vidu mlade i uspešne ljude:

-Samim tim što ste dobri studenti vi ste nama stostruko vratili sve ono što je ove godine opredeljeno za nagrade, istakao je Božić.

Na ovogodišnji Konkurs za dodelu studentskih nagrada, koji je raspisao Savet za društvene delatnosti opštine Požega, stigla je 71 prijava, od čega je 8 odbijeno zbog neispunjavanja uslova. Pravo na nagradu ostvarili su redvni studenti sa teritorije opštine Požega, koji se finansiraju iz budžeta na osnovnim akademskim i diplomskim studijama visokih škola u Srbiji.