Završni korak za milanovačku apoteku

Apoteke Femili Farma, u objektima doskorašnje javne milanovačke Apotekarske ustanove, dobile akreditaciju za izdavanje lekova na recept. Republički

Apoteke Femili Farma, u objektima doskorašnje javne milanovačke Apotekarske ustanove, dobile akreditaciju za izdavanje lekova na recept.

Republički fond za zdravstveno osiguranje nije prihvatio da finansira deo dugovanja doskora opštinske Apotekarske ustanove u Milanovcu, ali je u budžetu za ovu godinu odvojeno dovoljno sredstava za isplatu tog novca. Opština je opredelila 15 miliona dinara kako bi dug apoteke prema radnicima bio otplaćen. Milanovačka apoteka prošle godine, zbog visokih potraživanja zaposlenih i dobavljača, prestala je sasvim da radi, pa je u maju privatizovana. Kupac 6 prodajnih obejkata bila je farmaceutska kuća FEMILI FARM. Od ovog meseca imaju zeleno svetlo od Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije da u tim objektima izdaju lekove i na recept. Prema rečima predsednika opštine, Dejana Kovačevića, uskoro će u Domu zdravlja početi da radi i dežurna apoteka, noću i praznicima.

Dejan