Borac izgubio minimalnim rezultatom u kontrolnom meču sa Zlatiborom

ČAČAK — Treći kontrolni meč u okviru priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, fudbaleri čačanskog Borca

ČAČAK — Treći kontrolni meč u okviru priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, fudbaleri čačanskog Borca na svom terenu odigrali su sa Zlatiborom iz Čajetine. Čačani su dobro parirali protivniku i zapretili već u 14. minutu, ali je akciju Kovačevića i Perića zaustavio dobro postavljeni golman gostiju, Divac. Zahvaljući evrogolu Stojanovskog sa 25 metara, u finišu prvog poluvremena, Zlatibor je na kraju ipak slavio (0:1). Rezulatski manje bitna, ova utakmica dala je trenerima oba tima smernice za nastavak priprema, koje će Zlatibor odraditi u Igalu, a Borac u Čačku.

-Putujemo u Igalo zahvaljujući našoj Opštini. Fudbaleri Igala su svoje pripreme odradili na Zlatiboru, pa smo mi tako dobili mogućnost da dve nedelje provedemo tamo. U toj drugoj fazi priprema dodatno ćemo se uigrati za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, gde nam ambicije ostaju iste – da se u plej-ofu izborimo za sam vrh tabele. Borcu želim puno uspeha u borbi za opstanak, mada zaslužuju više. Ovo što je u ovakvoj situaciji uradio kolega Stanisavljević je za svaku pohvalu, poručio je šef struke Čajetinaca, Predrag Ristanović.

Borac ni u drugom prelaznom roku nije uspeo da dovede nijedno pojačanje, jer je blokada transfera još uvek na snazi. Otišli su Kuveljić i Tripković, pa je Vladimir Stanisavljević prinuđen da se oslanja na mlađe omladince i kadete u trenažnom procesu. Utešna vest svakako je i donacija „AutoČačka“, zahvaljući kojoj su igrači posle pola godine dobili honorare

-Puno se zahvaljujem „AutoČačku“, jer su nam uplatili pozamašnu sumu novca, pa su momci posle šest-sedam meseci dobili neki dinar. Nadam se da će Borac opstati, na ponos ovog grada, a ne bih više da ponavljam koliko je to teško u ovoj situaciji, rekao je Stanisavljević.

Pred Čačanima je do kraja priprema još 5 kontrolnih utakmica. Sledeća je na programu već u subotu kada će odmeriti snage sa kruševačkim Trajalom.