Milanova počeo sertifikaciju kod NALED-a

GORNJI MILANOVAC — Kako milanovačka lokalna samouprava već niz godina sarađuje sa “Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj”,

GORNJI MILANOVAC — Kako milanovačka lokalna samouprava već niz godina sarađuje sa “Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj”, kod ove organizacije započela je i proces sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja. „Ukoliko ispuni dovoljno kriterijuma i dobije sertifikat NALED-a, Milanovac bi i na međunarodnoj mapi postao vidljivo dinamično mesto za privredni razvoj i lakše privlačio investitore,“ ocenio je predsednik ove opštine, Dejan Kovačević.

„Mi želimo da iskoristimo to partnerstvo na najbolji mogući način. Ušli smo u sertifikaciju povoljnog poslovnog okruženja, a to je nešto što jako znači stranim ulagačima u našu državu da vide jesu li svi parametri u opštini onakvi kakvi mi pričamo da jesu; da kroz skupštinske odluke donesemo neka nova rešenja i da to što uradimo bude u korist privrednika, ne samo stranih, već i domaćih. U naredne dve godine sa NALED-om ćemo raditi na toj sertifikaciji, na menjanju naših skupštinskih odluka, da poslovno okruženje u Milanovcu bude jedno od najboljih u Srbiji,“ dodao je Kovačević.

NALED reg

Programu BFC SEE sertifikacije NALED-a pristupilo je više od 90 lokalnih samouprava iz regio­na koje imaju nameru da poprave svoj privredni i ekonomski položaj. Njih 44 dobilo je „Sertifikat opštine ili grada po meri privrede“. U BiH: Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bosanska Krupa, Goražde, Gradačac, Gradiška, Doboj, Zenica, Jablanica, Laktaši, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Novi Grad Sarajevo, Posušje, Prijedor, Sanski Most, Tešanj, Teslić i Žepče. U Hrvatskoj: Bjelovar, Cres, Crikvenica, Grubišno Polje, Ivanec, Jastrebarsko, Kostrena, Labin i Pleternica. U Makedoniji: Bogdanci, Gazi Baba, Ilinden, Skoplje, Štip, Strumica i Veles. U Srbiji: Leskovac, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Ruma, Šabac, Sombor i Stara Pazova.