Parezanović o protestima: Broj prisutnih građana daleko manji, poruke organizatora besmislene

ČAČAK — Poverenik SNS-a za Čačak, Marko Parezanović, izjavio je na konferenciji za novinare da se na protestima

ČAČAK — Poverenik SNS-a za Čačak, Marko Parezanović, izjavio je na konferenciji za novinare da se na protestima u Čačku svaki put okupi između 600 i 900 građana, što je daleko manje od informacija koje prenose mediji, koji prate protestna okupljanja. Naglasio je i da su protesti legitiman vid opozicione borbe, ali da je od broja okupljenih ljudi mnogo važnije kakvu poruku ti protesti nose. Prema njegovoj oceni, ove proteste odlikuju nikad besmislenije poruke upućene javnosti, a kako je istakao besmisleno je i skrivanje opozicije iza studenata i profesora kao organizatora protesta.

– Na prvom mestu, besmisleno je da organizatori kriju iza kojih su stranaka, što ne mogu da razumem. Kažu da proteste organizuju studenti i profesori, a u prvim redovima su isključivo članovi i aktivisti Dveri i drugih političkih stranaka. Ne znam zašto bi se bilo ko stideo svoje stranke. Kao da mi ne znamo da našem bivšem članu i jednom od organizatora protesta Radiši Ćerimanu govore pišu Boško Obradović i Aleksandar Tanasković, barem je to potpuno očigledno. Sve to dovoljno govori o karakteru ovih protesta, kaže Parezanović.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu pokreta Dveri da će napustiti republički Parlament, ali i lokalne Skupštine, Parezanović je izjavio da takav potez ne očekuje u Čačku:

Oni će uraditi onako kako im njihov gazda Đilas kaže. Ne mislite valjda da ih on finansira tek tako. Onaj ko daje novac, on se i pita, tako da u zavisnosti od toga očekujem i njihove dalje korake. Ne očekujem da će napustiti Skupštinu grada u Čačku, tvrdi Parezanović.

Zaključio je da su izbori blizu, da Srpska napredna stranka mandat privodi kraju, da će u narednih godinu dana završiti započete projekte i predstaviti budući porgram, a potom će građani imati priliku da poverenje pruže onima kojima veruju.

Parezanović je rekao da je hapšenje člana GO SNS i predsednika opštine Grocka Simeunovića pokazatelj da u Srbiji nema zaštićenih i privilegovanih.

– To je jasna poruka države da partijska knjižica ne može nikoga da zaštiti – naglasio je on.