Održan Memorijalni turnir “Dragan Cvetković Cvek”

ČAČAK — Treći Memorijalni turnir „Dragan Cvetković Cvek“ održan je danas u sportskoj dvorani „Mladost“ u Atenici. Na

ČAČAK — Treći Memorijalni turnir „Dragan Cvetković Cvek“ održan je danas u sportskoj dvorani „Mladost“ u Atenici. Na turniru su učestvovale ekipe mlađih pionira Borca, Železničara, OKK Takova i domaće Mladosti. Posle četiri lepe utakmice mladih košarkaša prvo mesto pripalo je Mladosti, mada je rezultat bio u drugom planu.

Mlade košarkaške nade Mladosti, u čijem dresu igra i Cvekov unuk Ilija, bile su ubedljive protiv vršnjaka iz Borca 44:25, dok je u utakmici za treće mesto Železničar savladao OKK Takovo. Pehare najboljima uručile su Cvekova supruga i ćerka.

TURNIR CVEK

-Mnogo nam znači ovaj turnir i čast nam je što smo u porodici imali čoveka kakav je bio Dragan. Danas je na parketu bio i njegov unuk Ilija, kome je deda preneo ljubav prema košarci i svi se nadamo da će on izrasti u dobrog košarkaša,  istakla je Cvekova ćerka Marina, zahvaljujući se organizatorima i svim učesnicima turnira.

Memorijalni turnir organizuje se svake godine na dan Cvekove smrti, 6.februara sa ciljem da se očuva uspomena na lik i delo velikog košarkaškog entuzijaste i legendarnog trenera i jednog od osnivača KK Mladost.

TURNIR CVEK2

-To je najmanje što možemo da uradimo. Nažalost smo u situaciji da organizujemo turnir memorijalnog karaktera, ali mislim da je pre svega lepo da se deca druže i igraju košarku. Kada je Cvek u pitanju, takav čovek zaslužuje da se upravo na košarkaškom terenu svi setimo njega i u njegovu čast odigramo turnir, poručio je trener Mladosti Dejan Kolarević.

Cvek je košarkašku karijeru započeo u čačanskom “Želu”, gde je prošao sve selekcije mlađih kategorija i  bio član generacije koja se okitila titulom šampiona na kadetskom prvenstvu SFRJ u Splitu 1972. godine. Nastupao je i za čačanske klubove Student i Gradac. Trenerskim poslom je počeo da se bavi u KK YU-32 (sadašnja Mladost) čiji je član bio od osnivanja. U proteklih dvadesetak godina košarkašku azbuku pod njegovim rukovodstvom je savladalo na hiljade dečaka raznih generacija.