Lončar: U septembru posao za 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola

BEOGRAD–Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, povodom početka nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, da

BEOGRAD–Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, povodom početka nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, da će u septembru biti zaposleno 400 ili 500 najboljih djaka srednjih medicinskih škola, prenosi agencija Beta.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su na sastanku u Beogradu prisustvovali direktori srednjih medicinskih škola iz cele zemlje.

“Vodimo odgovornu kadrovsku politiku u zdravstvu, politiku zadržavanja naših najboljih lekara i medicinskih sestara”, rekao je Lončar i dodao da je cilj Vlade da o zdravlju gradjana brinu najbolji zdravstveni radnici.

On je kazao da je to prioritet i da su tokom 2018. godine zaposlili više od 160 najboljih studenata medicine i da nastavljaju dalje.

“Danas je dogovoreno da će od septembra i najbolji djaci medicinskih škola, njih izmedju 400 i 500 dobiti posao u našim zdravstvenim ustanovama, dobiće dakle šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde”, rekao je Lončar.

Ministar je istakao da će prioritet u ovogodišnjem povećanju plata imati medicinske sestre i tehničari, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Ministarstvo zdravlja je navelo da se od 2014. godine do danas u zdravstvenim ustanovama zaposlilo više od 12.000 zdravstvenih radnika, a od tog broja blizu 7.000 su medicinske sestare i tehničari.

 

Izvor: Beta