Četvrti protest u Čačku: Atmosfera slabija, manji broj ljudi

Oko 1000 Čačana po četvrti put prošetalo je krug od Glavne Pošte do Gradskog trga i natrag do

Oko 1000 Čačana po četvrti put prošetalo je krug od Glavne Pošte do Gradskog trga i natrag do spomenika Stepi Stepanoviću. Atmosfera je u odnosu na prošli petak, bila znatno slabija, uz manji broj ljudi. Kolona, na čijem čelu je bila lutka Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu, na kratko se zaustavila uz zvižduke ispred zgrada Policijske uprave i gradske Skupštine, ali i bivše zgrade Sutjeske, gde je ostavljen transparent ,,Milune, ostavka!“. Pre početka protestne šetnje građanima se obratila dugogodišnja zdravstvena radnica i odbornica u Skupštini grada, Olga Jakšić.

,,Podržavam proteste zbog mladih, zbog svoje dece, koja su završila fakultete, a nijedno nije u ovom gradu“ – rekla je Jakšić.

Čačanima se obratio i profesor Agronomskog fakulteta, Dr Duško Brković, jedan od potpisnika Univerzitetske podrške građanskim protestima ,,1 od 5 miliona“. On je poručio da se prvo moramo izboriti za osnovni demokratski princip, slobodu mišljenja i govora.

,,Jedan od razloga zašto se danas obraćam jeste da razbijemo tu famu. Ono za šta se borimo jeste pravo da iskažemo svoje mišljenje. Svoj posao radim najbolje što umem, ali želim i da iskažem svoje lično mišljenje“ – istakao je profesor.

Pored već poznatih zahteva za lokalnu vlast dodat je još jedan – smena gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, i to zbog, kako navodi jedan od organizatora,Radiša Ćeriman,  zagađene Morave, odliva mozgova, stranačkog zapošljavanja i urbanističke mafije. Sledeći protest zakazan je za naredni petak, 15. februara,  sa početkom u 18 časova ispred spomenika Stepi Stepanoviću.