Čačak: Šest osoba na intenzivnoj nezi sa simptomima sličnim gripu, dvoje u teškom stanju

Izvor: MNA

ČAČAK– Na odeljenju intenzivne nege čačanske bolnice nalazi se šest pacijenata sa simptomima sličnim gripu, od kojih su dve u teškom stanju.

Prethodnih dana u čačansku bolnicu primljeno je više osoba kojima se pogoršalo zdravstveno stanje usled respiratornih infencija, izjavila je agenciji MNA portparolka čačanske bolnice Biljana Kočović.

„Najveći broj ljudi se javlja na grudno odeljenje, gde je veliki pritisak pacijenata sa respiratornim infekcijama. Šest pacijenata je zahtevalo intenzivan lekarski nadzor. Četiri pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, od kojih su dva životno ugrožena, odnosno u teškom stanju i borba za njihove živote je iz minuta u minut“, objasnila je Kočović.

Prema njenim rečima, reč je o hroničnim bolesnicima, koje ugrožavaju neke prethodne bolesti.

Ona je izrazila nadu da će uskoro početi da jenjava grip.

Na pitanje da li su stigli rezultati obdukcije povodom smrti dvogodišnjeg dečaka, Kočović je odgovorila da se očekuju.

„Još uvek nemamo ništa od rezultata, sve nadležne ustanove biće obaveštene o rezultatima obdukcije vezano za nažalost, nesrećno preminulo dete“, rekla je Kočović.

Dečak je u čačansku bolnicu primljen u petak nešto posle 20:00 časova sa znacima respiratorne infekcije, a uprkos sprovedenim dijagnostičkim procedurama, preminuo je u subotu rano ujutru.